Стресът – категорично забранен по време на бременността

Никакви наркотици, цигари и алкохол – това са трите категорични забрани, които трябва да спазват бременните


Другото е въпрос на здрав разум и е индивидуално за всяка бъдеща майка, казват опитните акушер-гинеколози. Те препоръчват бременните да не се колебаят да се консултират със своя лекар за всичко, което ги вълнува, да не четат информация в некомпетентни сайтове, да не вярват на уж всеизвестни и изпитани правила за поведение.

Жените трябва да се съобразяват със състоянието си, не бива обаче да променят рязко начина си на живот, защото това е стрес за организма, на който и без друго се налага да се приспособява към бременността. Например тези, които са свикнали да спортуват, е разумно да намалят натоварването, но няма нужда да спират съвсем.

Препалените забрани не са добри и защото действат потискащо, а от съществено значение е бъдещата майка да се чувства щастлива и спокойна

Не е необходимо да се отказва да пие кафе, щом е свикнала и го харесва. Две чашки на ден се сочат като допустима доза.

Не е неразумно поведение бременната да вземе вана, стига да не е по-продължителна от 10-15 минути и температурата на водата да е не по-висока или по-ниска от 37-38 градуса. Сауната или парната баня обаче могат да бъдат пропуснати.

И забранени храни няма, щом жената е сигурна, че не е алергична към тях

Тя и бебето имат нужда от всякакви хранителни съставки и вкусови усещания. Стига да идват от чисти продукти, които е най-добре да са отгледани в близкия район и през съответния сезон.

Повечето специалисти са на мнение, че бременните, които се хранят разнообразно, редовно и достатъчно, нямат нужда от допълнителен прием на мултивитамини през 9-те месеца. След консултация с доктора може да пият допълнително фолиева киселина и витамин D.

Лекарите съветват да не се спазват суеверия

Като например, че бременната не бива да се подстригва, за да не намали силата си и да роди преждевременно. Но може да не боядисва косата си, защото това е химическо въздействие върху кожата на главата. Ако много държи да го направи, нека да използва максимално щадящи бои, непременно без амоняк. Полезно е да опита с натурални продукти – има подходящи за блондинки, брюнетки и червенокоси.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар