Грижа за кожата през хладните пролетни дни

Пролетта подлага на изпитание кожата на лицето


Основните проблеми са прекадена сухо-та, зачервяване, раздразнения.

Това е естествена реакция на организма, който иска да се приспособи към променливите температури и се защитава по всички възможни начини. Затова уплътнява горния слой на кожата. От по-сериозен студ кръвоносните съдове се разширяват и лицето се зачервява. Но при дълго стоене при ниски температури съдовете се свиват и кожата бледнее. Тази промяна от едната крайност към другата води до спазми в тях. В резултат се влошава кръвоснабдяването, нарушава се обмяната на веществата и намалява активността на мастните жлези. Затова кожата става суха и вяла, а след това се появяват раздразнения и лющене. Обичайните грижи в тази ситуация не са достатъчни.

Спазвайте основни правила за грижа за кожата през този сезон:

• За сутрешно и вечерно измиване избирайте меки препарати без спирт и други агресивни компоненти. Добре почистват теловете на плодова основа и млеката. Отличен вариант е сами да си направите отвари, например от мента или лайка.

• Пилингът е задължителен етап в грижата. Използвайте домашен скраб, най-лесен вариант е млечна каша от мляно кафе. Нанасяйте я на почистена
кожа.

• Кремовете трябва да са максимално овлажняващи. Задължително ги нанасяйте 30-40 минити, преди да излезете. Иначе рискувате да постигнете обратен резултат – преохлаждане на кожата. Това се случва, защото тези кремове съдържат вода или други хидратиращи компоненти. Ако не са успели да попият в дълбоките слоеве на кожата, като се охладят, ще доведат до увреждане на клетъчно ниво.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар