Нов цвят на косата: всичко, което трябва да знаете за радикална промяна

промоции

У жените желанието за промяна често започва с нов цвят на косата. На блондинките им е лесно – могат да се преобразят и на рижи, и на брюнетки


Но черната коса е трудно да бъде изсветлена, изисква познаване на правилните техники.

Ако черната коса е резултат от предишно боядисване, няма особен проблем. Но ако е по природа, трябва да сте внимателни какъв оттенък да изберете. Съобразете и дали новият ще ви отива, не само дали е постижим.

Графитеният цвят е красив, интересен, оригинален. Но е коварен – не подхожда на всички. Смята се, че състарява. В домашни условия се постига трудно, обикновено се получава мръсносиво.

Различните оттенъци на кафявото са най-добрият вариант. Ако сте с черни, сиви или сини очи, изберете цвят мока, тъмнокафяво или кафеено. На сиви и зелени очи подхождат леко червеникави оттенъци.

Рижи ще станете сравнително лесно и безопасно с изсветляване на натурално черна коса

От количеството на природния пигмент зависи оттенъка -започва от жълтеникаво и стига до наситено червено. На брюнетките със сини, кафяви и зелени очи този цвят подхожда отлично. Ако искате да създадете омбре ефект, предварително косата трябва да се изсветли, за да не се получи рязка граница между цветовете.

Естествените брюнетки може да не постигнат студени оттенъци на русо

Дори при използване на най-силния обезцветител остава жълтеникави нюанси. С тоник може да ги неутрализирате, но само за известно време. Примерно след 3-4 измивания напълно ще се отмие. Затова най-добре изберете пшеничено, карамелено или златисто русо.

Предварително се подгответе, че няма да постигнете бързо желания резултат

Щом сте по природа с черна коса, е необходимо предварително изсветляване до степен, зависеща от желания нов цвят. За да получите кафява коса, черната се изсветлява с 2-3 тона, за рижа – с 4-5 тона, а за руса – с 6-7. При една процедура се постигат максимум два тона.

Методът за обезцветяване най-добре ще прецени професионален фризьор. Има много средства. Пудрите са щадящи, защо-то не разрушават прекалено бързо пигмента, но проникват вътре в структурата на косъма. Процесът продължава 20-30 минути. Но само опитен коафьор ще получи красив и равномерен тон. У дома може да използвате крем маска. Без проблем се разнася по цялата коса.

Безопасно изсветляват косата различни народни средства

Допълнителен бонус е, че след такива маски тя става по-здрава.

Смесете 1 чашка кисело мляко (или по-добре кефир) с 3 с.л. морска сол. Изчакайте да се разтвори и нанесете по цялата дължина на косата. След 30 минути измийте с топла вода. Правете процедурата 2 пъти в седмицата, до-като не получите желания оттенък.

Намажете косата със сок от лимон и оставете да действа час. Може да го използвате и за изплакване на косата след всяко миене. Тази процедура дава резултат, ако се прави всеки ден.

В чаша топла вода разтворете 10 с.л. сода. Нанесете на косата за час. След това измийте с топла вода. Правете маската 2 пъти в седмицата до постигане на желания резултат.

След като сте създали нужната светла база, може да преминете към боядисване на косата. При избора на боя отчетете, че на обезцветена коса ще се получи по-ярък и наситен цвят. Купете един тон по-светла от цвета, който искате да постигнете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар