Детето и огледалото: научете бебето да разпознава себе си и отраженията

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Запознанството със собственото отражение е свързано с формирането на личността и представата за себе си


Затова не подценявайте игрите с огледалото, те подпомагат психическото развитие на бебето.

Интересът се появява около 3-месечна възраст – харесва му да вижда носле, бузки, уста. Вашето отражение до неговото ще му помогне да разбере как работи огледалото. Кажете на 6-7-месечното бебе: „Виж, това са Дани и мама“. Целунете го или разрошете косата му, за почувства едновременно докосването и да види действията ви.

Към края на първата година детето започва да възприема отражението като собствен образ

Може да му нарисувате пред огледалото точка на носа. Посегне ли към лицето си, за да я изтрие, значи вече знае, че в огледалото е неговото отражение. Оставете го да се оглежда известно време. После застанете зад него, за да види отражението ви. Обърне ли се назад, значи разбира, че реални сте вие двамата, а не изображенията ви.

На 18-24 месеца децата се разпознават в огледалото, имат представа за своя физически образ и реагират на промени във външността. Ако слагате на дъщеря си фиби в косата, като се огледа, тя ги открива и ги маха.

Детето на 2 често разглежда лицето си, опитва да се види в профил, прави гримаси, изучава отразения си образ

То вече осъзнава себе си като личност. Важно е да го поощрявате, за да повишите неговата увереност: „Това момченце в огледалото си ти, виж колко си хубав.“

На 2 години то си казва името, но още говори за себе си в трето лице. Към 3 години вече сочи отражението си в огледалото и казва „Дани“, а също и „Аз“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар