Спазвай етикет в социалната мрежа, ако искаш да не останеш без приятели

Има някои правила при общуването в социалната мрежа, които е добре да се спазват, за да не изпадаш в неловки ситуации

Гаджето ти е сърдито. Качил/а си във фейсбук снимка, на която тя/той смята, че не изглежда добре. Докато ти каже да я свалиш, я видели стотици общи приятели. И тя/той толкова се цупи, че сте пред скъсване.

Надали е чак толкова страшно, но вземи си помисли дали спазваш етикета в социалните мрежи. Иначе рискуваш да губиш приятели.

От този етикет първото правило е да не качваш снимки, на които някой друг изглежда като идиот. А пък на гаджето, особено щом е от женски пол, най-добре предварително да покажеш снимката, която смяташ да пуснеш. Така няма да чуеш „Ама как можа да избереш точно тази, на която изглеждам дебела“.

Внимавай каква информация споделяш, щом разкриваш и нещо за приятелите си

Нито родителите, нито гаджето на приятеля ти Боби ще се зарадват, като пуснеш „Леле, на кво се направихме снощи“. Нали той им е казал, че сте били на курс по английски или сте решавали задачи за входния тест по математика.

Ще си в много по-добри отношения с приятелите си, ако не публикуваш хапливи забележки, не остроумничиш и не ги критикуваш под постовете им

Ако искаш нещо да кажеш на някого, направи го на живо, по телефона или му изпрати лично съобщение.

Всеки се радва да бъде харесван, така че лайквай щедро. Какво ти струва, дори в действителност да не ти харесва чак толкова новата рокля на приятелката ти или надувката на съученика ти пред новата им семейна кола. Е, ако чак толкова се дразниш, спести си лайка, но не показвай негативно отношение. Отблъскваш не само тях, но и другите, които виждат постовете ти.

И да, не забравяй, че социалните мрежи са доста публично място

Няма нужда да споделяш впечатленията си от новата класна там.

А ако тя иска да ти стане приятелка, приеми и още повече внимавай.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар