Скуката убива както любовта, така и връзката помежду ви

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Изключително значимо е да изразявате чувствата си, съветват специалистите


С течение на времето и много влюбените двойки сякаш забравят, че думите са важни. Тя знае, че я обичам, той е сигурен в моите чувства, защо да приказвам. Ами трябва, и то много внимавайте „обичам те“ да не звучи дежурно като „Довиждане“ или „Здрасти“.

Психолозите обясняват, че човек е по-склонен да демонстрира т.нар. финализирани реакции – като щастие или гняв. За да се разбирате по-добре с партньора си, ще помогне да не криете емоциите си на средно ниво – примерно одобрението или раздразнението към нещо, което прави в момента. Като кажете „Браво“ веднага, той ще се зарадва и ще знае, че е на прав път. Като покажете внимателно неодобрение, ще разбере. Така му позволявате да проследи логиката на мисълта ви, на чувствата ви, да опознава вкусовете ви. Няма нужда се цупите или мълчаливо да тъгувате, а той да се чуди какво става. Това е начин и да избягвате конфликти.

А когато се стигне до тях, защото, уви, всекидневието не е безгрижна ваканция, голямото изкуство е да умеете да натиснете спирачката. Страстите се разгорещят, и двамата ще избухнете. Включете на пауза, направете нещо дребно, което да свали емоционалното напрежение. Като се върнете на въпроса след 10 минути, ще го решите спокойно и правилно.

И да, извинявайте се, като сгрешите. Всекидневието наистина е натоварено и всеки може да бъде неразбиращ, невнимателен, дори рязък към любимия. Бъдете честни, признайте си грешката, извинете се искрено и няма начин да не получите прошка, защото партньорът ви обича.

А като стана дума за вкусове, една от най-честите причина за рутината във връзката е, че всеки в двойката се смята за експерт по другия. Знае какво харесва и какво не харесва. Старае се да следва точно това и вярва, че по този начин осигурява щастие. И от експерт в хубавия смисъл става бюрократ с ръкавели, който действа по правилник и не проявява грам изобретателност.

Само че хората се променят с времето. Даже понякога сами не осъзнават в каква посока. И като не пробвате да изненадвате партньора си, не предлагате да опитвате нови неща заедно, преставате да се опознавате. Скуката естествено идва и става все по-трудна за прогонване, защото все повече се отдалечавате.

Другата опасност е, че като вие се смятате за експерт по любимия, автоматично започвате да мислите и че той е експерт по вас

Преставате да изразявате на глас желанията си, защото очаквате той да ги предусеща. Когато това не се случва, сте разочаровани, настройвате се даже обвинително. А колко по-лесно е да си кажете открито какво искате.

Та щом двуседмичната ваканцията ви е накарала да осъзнаете, че по най-различни причини през останалите 50 седмици в годината живеете доста монотонно и без да си обръщате достатъчно внимание един на друг, веднага планирайте как да промените нещата.

Не чакайте следващата ваканция като свеж полъх. Правете нещо още днес -сгответе му любимата манджа, да речем. Утре поканете половинката си на романтична среща. И не се оправдавайте, че почивката ви изпразни джоба, защото романтична среща е и да се чакате пред блока, за да се приберете заедно. През уикенда идете на някое място, на което имате щастлив спомен от началото на връзката ви.

И като продължите усърдно да използвате въображението си, ще стигнете така чак до следващата ваканция

Но все пак бъде реалисти – не очаквайте да живеете 365 дни в годината сякаш сте във ваканция. Едната истина е, че любовта е жива, когато се поддържа с усърдие и въображение. А другата е, че тя не може да бъде нарисувана като права линия. Тя е назъбена – има пикове и спадове. Единственото важно е кои са повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар