Каквото и да ви струва, никога не спирайте да се обучавате професионално

Ти лайф за Лекува

Не си мислете, че щом работата ви е скучна, то вие знаете и можете всичко. В момента, в който се оставите на инерцията, някой може да ви вземе работата

Online business management concept pointing finger


Собствениците и мениджърите на някои компании смятат, че е по-лесно не да развиват служителите си, а да „купуват“ отвън вече подготвени.

Обикновено тази политика не е добра нито за хората, нито за самата фирма. Възможностите за придобиване на нови умения и шансовете за израстване в йерархията са силен мотиватор и когато ги имат, хората работят по-ефективно. А привлечените отвън кадри в екипа, особено пък на ръководни постове, може да доведат до сътресения. Освен това онези, които са „купени“, могат да бъдат и „прекупени“.

Понеже в живота идеални неща рядко има, вероятно и вашата работа не е идеална по тези или други причини

Каквито и да са те, при всички положения е добре вие и сами да се грижите за развитието на способностите си.

В епохата на интернет не е трудно да следите новостите в своята професия и в своя бранш. Има онлайн курсове и университетски магистратури, с които ще добиете още квалификация, ще получите сертификати и дипломи.

Това ще отнеме част от свободното ви време, но е добра инвестиция и в настоящето, и в бъдещето. В настоящето, защото допълнителните знания ще ви помогнат да постигате повече успехи, които ще ви вдъхновяват. А и самият факт, че учите нещо ново, ще ви тонизира. И в бъдещето, защото повече квалификация обикновено означава повече възможности.

Разумно е да показвате на шефа си усилията, които полагате, за да се развивате

Всеки работодател и началник оценява положително това, дори да е от онези, които не създават условия за обучения на персонала. Както се казва, добре дошло, щом служителят се грижи сам.

Това впрочем е грижа за собствената кариера и уважение към самия себе си , което всеки амбициозен човек трябва да проявява.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар