Чудя се как да кажа на родителите си, че съм гей


Искам да живея с приятеля си, но тогава няма как всички да не разберат

Аз съм гей откакто се помня и никога не съм бил с жена през живота си. От малък съм знаел, че съм такъв и това никога не е било кой знае какъв проблем за мен.

Имам приятели и мъже, и жени, и най-близките до мен също знаят, че съм гей от много години насам и това никога не е било проблем и за тях.

Но има един голям проблем. Живеем в неголям град. Аз съм на 28 години, завърших следването си в София и, въпреки че смятах да остана там именно заради анонимността, нещата така се стекоха, че се наложи да се върна и май с приятеля ми ще си останем тук…

Искаме обаче да живеем заедно и да спрем най-после да се крием, защото си нямате представа колко изморително и фрустриращо е това.

Но за целта ще трябва да го представя пред родителите си и да им кажа какви сме двамата. А отгоре на всичко съм единстено дете.

Той също е единствен и има само майка, баща му е починал отдавна. Тя ме познава и приема връзката ни без да прави драми. Е да, но моите са консервативни и вече втора година не мога да събера смелост. А все пак е по-добре аз да им кажа, отколкото някой съсед, а това става все по-неизбежно…

З.С., Хасково

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар