Гузно ми е, защото обичам повече единия родител

Чак пък гузно няма нужда да ти е, защото чувствата никога не могат да се отмерват по равно, дори да са към майката и бащата


Освен това никой не те кара да мериш точно колко обичаш единия и колко другия, нито да избираш между двамата. Това се случва, когато родителите сериозно се карат или се разделят и тогава за детето настъпва т.нар. криза на лоялостта, която е много гадна.

Твоето с обичането е бял кахър, но щом си се замислил за него, опитай да се самоанализираш – защо ти се струва така

Съвсем естествено е например да си по-привързан към този родител, който е по-слаб. Особено ако това е майка ти и си момче, искаш да я защитаваш.

Може да предпочиташ родителя от своя пол и тогава е реципрочно: учените твърдят, че майките предпочитат дъщерите, а бащите – синовете, защото несъзнателно проектират себе си в тях.

Може по-малко обичаният родител да си го е заслужил, понеже не се е държал добре със семейството си.

Нормално е да си по-привързан/а към този, който повече се е грижил за теб и с когото си прекарвал/а по-дълго време.
Но може и да е обратното – често се случва точно в тийнейджърските години.

Дали не смяташ, че обичаш повече родителя, който повече ти угажда? Тате е доброто ченге, защото по-рядко е вкъщи. Мама е лошото, защото на нея се пада да прави забележки и да задава въпроси като „Научи ли си“, „Къде отиваш, с кого, кога ще се върнеш“ и други подобни, все дразнещи. А и тате, понеже е гузен, че има малко време за теб, е ларж – никога не ти отказва нищо.

Е, тук вече може и на теб да ти стане гузно

Не си справедлив/a в чувствата си. Родителят, който изисква повече от теб, не ще да те мъчи, а да ти помогне да постигнеш най-доброто. (Моля, виж съседния текст.) Разбира се, би трябвало да го прави в определени граници, без да ти се налага тиранически, без да те ограничава прекалено, като се отнася с уважение и към твоите желания. Вероятно след време ще видиш ползата. И ще разбереш, че всъщност не си обичал/а чак толкова различно силно единия и другия си родител. Просто на единия си му се сърдил/а за това или онова.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар