Гузно ми е, защото обичам повече единия родител

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Чак пък гузно няма нужда да ти е, защото чувствата никога не могат да се отмерват по равно, дори да са към майката и бащата


Освен това никой не те кара да мериш точно колко обичаш единия и колко другия, нито да избираш между двамата. Това се случва, когато родителите сериозно се карат или се разделят и тогава за детето настъпва т.нар. криза на лоялостта, която е много гадна.

Твоето с обичането е бял кахър, но щом си се замислил за него, опитай да се самоанализираш – защо ти се струва така

Съвсем естествено е например да си по-привързан към този родител, който е по-слаб. Особено ако това е майка ти и си момче, искаш да я защитаваш.

Може да предпочиташ родителя от своя пол и тогава е реципрочно: учените твърдят, че майките предпочитат дъщерите, а бащите – синовете, защото несъзнателно проектират себе си в тях.

Може по-малко обичаният родител да си го е заслужил, понеже не се е държал добре със семейството си.

Нормално е да си по-привързан/а към този, който повече се е грижил за теб и с когото си прекарвал/а по-дълго време.
Но може и да е обратното – често се случва точно в тийнейджърските години.

Дали не смяташ, че обичаш повече родителя, който повече ти угажда? Тате е доброто ченге, защото по-рядко е вкъщи. Мама е лошото, защото на нея се пада да прави забележки и да задава въпроси като „Научи ли си“, „Къде отиваш, с кого, кога ще се върнеш“ и други подобни, все дразнещи. А и тате, понеже е гузен, че има малко време за теб, е ларж – никога не ти отказва нищо.

Е, тук вече може и на теб да ти стане гузно

Не си справедлив/a в чувствата си. Родителят, който изисква повече от теб, не ще да те мъчи, а да ти помогне да постигнеш най-доброто. (Моля, виж съседния текст.) Разбира се, би трябвало да го прави в определени граници, без да ти се налага тиранически, без да те ограничава прекалено, като се отнася с уважение и към твоите желания. Вероятно след време ще видиш ползата. И ще разбереш, че всъщност не си обичал/а чак толкова различно силно единия и другия си родител. Просто на единия си му се сърдил/а за това или онова.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар