Спането в общо легло е индикация за състоянието на брака

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

„Винаги да спите на една възглавница“ е традиционно сватбено пожелание. Но, често се случва семейните хора да не спят в едно легло


Оказва се, че в него става дума не само за любов, а и за по-дълбока мъжка психология.

Мъжете имат една интересна особеност – те се смущават и изнервят, когато жена им не спи до тях и даже излиза от стаята. Това има общо с еволюционната психология и съмнението, че ако не е до теб, може да е с някой друг, обяснява Дрю Доусън, психолог и експерт по проблемите на съня.

Бедата обаче е, когато партньорите са от различен тип. Единият е „сова“ – енергичен е по тъмно и до късно вечер не му се спи. Другият е „чучулига“ – сутрин става рано и започва да действа, а вечер иска да си легне още в 9-10 часа.

Да живееш с човек, който има съвсем различен ритъм на сън, не е просто дразнеща подробност, а нещо, което вреди и на здравето, и на връзката, казва Доусън.

Няма точни научни обяснения защо вътрешните часовници на хората са настроени различно, но е факт

За двойка в подобно положение би било най-практично да се разделя през нощта и партньорите да спят в различни стаи, за да не си пречат. Обаче експериментите сочат, че общото легло има голяма емоционална ценност и неслучайно то е норма за съпрузите във всички култури.

Разделянето трябва да е последното, до което прибягва двойката, съветва Доусън. Тя посочва какво може да се направи преди това.

Когато единият партньор е „сова“, а другият е „чучулига“, няма смисъл да се мъчат да си лягат или да стават по едно и също време. Общото легло няма да спаси връзката им, защото само ще се изнервят в него. То даже допълнително влошава нещата. Когато единият не спи, се старае да не мърда, за да не разбуди другия. Но безсънието го мъчи, все пак става, съпругът му го усеща и започва да пита „Да не ти е лошо“, „Къде отиваш“ и т.н.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар