Тънкости на летния грим

Колкото и старателно да се гримирате у дома, след това жегата ще го развали и ще трябва да поправите щетите по някое време през деня


Ако се съобразите с основните правила при поставяне на макиажа през лятото, корекциите ще са минимални.

Подготовката на кожата е от основно значение. При високи температури се засилва работата на мастните жлези, а порите се запушват по-често. Кожата лъсва, изглежда уморена. Затова тоникът е задължителен през лятото. Но той в никакъв случай не трябва да съдържа спирт, за да не пресушава и стяга лицето. С него ще тонизирате кожата, ще я матирате и ще я подготвите за грима.

Не пренебрегвайте качественото овлажняване, ако искате добре да нанесете декоративната козметика. Отделете специално внимание на кожата около очите, използвайте леки кремове, които задължително съдържат UV-филтър.

Тоналните кремове също трябва да са с лека текстура, хидратиращи и съобразени с типа на кожата. Най-подходящо е да са течни, а не кремообразни. Нанасяйте ги с четка, предварително навлажнена леко с тоник. Така ще избегнете запушването на порите, кожата ще може да диша, а гримът ще се задържи по-дълго.

Алтернатива е моливът-коректор – той ще ви помогне да прикриете недостатъци по лицето, без да нанасяте тонален крем и да утежнявате макиажа.

Ако ви предстои специално събитие, си струва да използвате и специална база. Целта й е да задържи цветната козметика за по-дълго и да прикрие несъвършенства по кожата. Добре е базата да е течна или мус. Във всекидневието си я спестете. През лятото е по-разумно да заложите на свежо лице със съвсем малко декоративна козметика по него.

За да задържите грима перфектен за целия ден, използвайте прахообразни пудра и руж. Те са леки, не запушват порите и абсорбират излишната влага (особено минералните пудри). Така кожата ще остане матова и свежа. От компактната пудра е по-добре да се откажете, за-щото в жегата и най-качествената се събира и образува забележими петна по лицето.

В жегата е по-добре да използвате течни или мусообразни сенки за очи. Туширайте ги веднага след нанасянето, защото изсъхват бързо. Но пък издържат и в най-високи температури. Сухи сенки използвайте само ако искате съвсем леко да оцветите клепача. Нанасяйте ги на тънък слой с влажна четка или апликатор.

Задължително слагайте водоустойчиви спирала, очна линия и молив за очи

Ако държите да сте с червило, избирайте максимално устойчиво. Нанесете един слой, попийте със салфетка, след това сложете още веднъж. Обикновено такива червила изсушават устните, така че не забравяйте да ги хидратирате редовно.

Ако предпочитате блясък за устни, може да удължите живота му, като нанесете няколко капки тонален крем. След това леко ги напудрете и тогава сложете гланца.

Предлагат се специални фиксатори за грим, които създават невидим филм върху лицето. Не ги използвайте всеки ден, а само при специални случаи. Те пречат на кожата да диша.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар