За да се справяме добре не е нужно да даваме всичко от себе си!

промоции

Всеки човек е добър в нещо. Но често не осъзнаваме и подценяваме това, с което се справяме добре


Причината е, че то ни изглежда много лесно тъкмо защото използваме за него нашата „суперсила“, твърди Уитни Джонсън. Тя е успешен треньор по личностно развитие и лидерство, автор на няколко книги.

Повечето хора не смятат, че притежават някакво уникално умение. Причината за това пък е, че разсъждават за себе си като за герой от комикс:“ Суперсили има Батман, аз нямам. Аз съм си обикновен човек”.

В реалния живот не става дума за свръхталанти. Става дума за специфични способности, които имате в по-голяма степен от колегите си. Може да притежавате харизма и дарба да убеждавате. Може да ви идва отвътре организацията – успявате да подредите така хората и действията, че работата да се свърши по най-добрия начин. Може да съобразявате бързо, да се мобилизирате и да се справяте ефективно дори под стрес.

Не осъзнавате вашата суперсила, защото когато правите нещо, без да ви коства големи усилия, вие мислите, че то е също толкова лесно за всички останали. Това ви носи загуби – не се възползвате от силните си страни. Може би дори полагате огромни усилия, за да се справяте с неща, които не са за вас, вместо да използвате своите таланти за това, в което сте наистина добри, казва Уитни Джонсън.

Даже е вероятно, когато шефът ви идентифицира вашите таланти и ви постави задача, в която да се възползвате от вашата суперсила, вие да си помислите, че той ви няма доверие, защото ви дава нещо толкова лесно, предупреждава специалистката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар