Чорапът ви се е скъсал? Значи ви очаква голям късмет!

В цял свят хората имат различни суеверия и гадаят по случайни неща, станали с дрехите им, какво ги чака – добър или лош късмет…

Облечени наопаки дрехи

Без да подозирате, сте облекли някоя дреха наопаки. Някои хора приемат това за лош късмет, но други не се притесняват, а се радват – вярват, че ги очаква един наистина щастлив ден. В никакъв случай не се преобличайте и не поправяйте „грешката“, за да не прогоните късмета си. Същите суеверия са валидни и за чорапите ви – ако сте обули някой от тях наопаки, без да се усетите, това е поличба за добър късмет.

голям късмет

Очаква ви голям късмет

Копчетата по дрехите ви

Бързо прегледайте състоянието на дрехите си. Ако върху някоя от тях имате нечетен брой копчета, то знайте, че тя ви носи специален късмет. Ако на някоя дреха имате четен брой копчета, добре е да й пришиете още едно. А знаете ли, че да давате или да получавате копчета, носи щастие и е символ на дълго и красиво приятелство? Ако случайно намерите копче на улицата, не го подминавайте – вземете го и го пазете, на щастие е. Най-доброто място да поставите намерено копче е в джоба на дрехата ви. Да имате буркан, пълен с копчета, е добра магия за щастие. Ако ви се скъса копче от дрехата, това пък е знак, че ще имате ново гадже.

Монета в джоба

Ако имате нова дреха, то преди да я облечете за първи път, е добре да пъхнете в джоба й монета. Тази монета не бива да харчите никога. Тя ще е вашият талисман за добър късмет.

Десен на точки

В много части на света вярват, че е добре да се носят дрехи на точки, защото така се привлича богатство. Идеята е, че малките кръгчета наподобяват поток от пари, които се вливат в живота ви.

Дрехи за мечти

Ако много искате някакво ваше желание или мечта да се сбъднат, то носете дрехи, които по някакъв начин да представляват това ваше въжделение или ви напомнят за него. Замислете се кои са дрехите ви, които свързвате с желанието си, и ги облечете – може да очаквате да се случат чудеса. Например, ако сте влюбени тайно, носете аксесоари или дрехи със сърца, а ако искате да обиколите света, подбирайте десени с известни забележителности или пътни/географски карти и т.н.

Непременно нещо синьо

Според мнозина синьото е цветът на успеха, то символизира небесата и необятните възможности, ето защо е добре да обличате дрехи в този цвят или да подбирате аксесоари в тези тонове.

Коланите

Ако сте пристегнали дрехите си с колан, то той ще ви предпазва от магии, пише „Жуpнaл“. Много старо поверие учи, че когато се изхвърля колан, е добре да се внимава той да не попадне в ръцете на магьосница.

Дупка на чорапа

Ако случайно установите, че чорапът ви се е скъсал – имайте се за късметлия, защото остатъкът от деня ви ще е много щастлив. Но в никакъв случай не носете умишлено прокъсания чорап отново – зашийте го или си купете нови чорапи, иначе ви чака лош късмет.

Даване на носени дрехи

По принцип е проява на добро да подарите дрехите, които вече не носите. С едно изключение – не давайте дрехите си на много възрастни или много болни хора, защото това ще ви донесе нещастие. За тях е по-добре да купите нещо ново, с което да ги зарадвате.

Обувките

Ако връзките ви все се развързват, въпреки че ги завързвате, както обикновено, то чакайте някаква хубава вест скоро. Никога не поставяйте обувки на маса или на легло, защото това ще предизвика голяма караница. Ако любимият човек ви подари обувки, побързайте да му „заплатите“ за тях с някаква монета, иначе ви очаква раздяла.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар