Коя е най-добрата маска за ексфолиране на скалпа?

промоции

Ексфолирането е полезна процедурата и за скалпа, ако искате да имате красива и здрава коса


В основата на косъма е кутикулата. С времето тя натрупва мръсотия от въздуха, която се смесва с кожната мазнина и с мъртви клетки. Така се образува слой, който пречи на скалпа и косъма да се хранят и да дишат.

Периодичното използване на скраб за глава почиства, стимулира кръвообращението, намалява омазняването. Прическата става по-обемна, косата расте по-бързо.

У дома можете да си приготвите скраб, като задължителни са абразивните частици. Солта подмладява кожата и укрепва луковицата. Костилките от кайсии и праскови, семената от грозде ускоряват регенерацията, подхранват и нормализират омазняването. Козметичната глина е добро средство при косопад. Захарта стимулира кръвообращението, нормализира водния баланс и придава блясък. Содата почиства в дълбочина и е особено подходяща при мазна коса. Кафето има укрепващо действие, защитава от косопад и засилва растежа.

Като допълнителна съставка за суха коса са подходящи млечните продукти, а за мазна – цитрусовите сокове. Те служат и за разредител на абразивите.

Нанесете скраб на мръсна коса, леко навлажнена предварително. Разрешете с гребен много добре и масажирайте кожата на главата. Измийте след 15 минути.

Честотата зависи от типа на косата. Мазната се ексфолира 2 пъти в седмицата, нормалната -веднъж на 10 дни, сухата -през 2 седмици.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар