От семейните войни след развода страдат най-много децата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Семейните войни след развода са особено тежки за децата в периода на пубертета. Те са супер чувствителни и много раними


Ситуацията след развода не е за подценяване. Пубертетът и без това е сложна възраст. Тези семейни войни може да нанесат трайни вреди върху психиката, затова се постарайте да ги предвидите и предотвратите в зародиш.

Обикновено при развод единият партньор се чувства застрашен, че синът или дъщерята ще му бъдат отнети под някаква форма. Някои откачат при мисълта, че детето им ще живее с „нова майка“ или „нов баща“.

Независимо какво ви коства, направете опит за разумен разговор. Дайте дума, че никой, никога, при никакви обстоятелства няма да бъде насаден в роля на родител за общото ви дете. За да не бъдете празнословни, предложете схема на срещите на партньора със сина или дъщерята. Най-добре е да го направите в писмен вид. Това може да го успокои – хората вярват на писмени обещания, тъй като един ден могат да ги ползват при евентуално дело.

Дори да ви е труден този разговор с партньора, който настройва детето ви срещу вас, не го пропускайте, защото в момента решавате съществена част от бъдещето

Ако съумеете да въдворите спокойствие, преходът към новите обстоятелства за тийна ще бъде по-малко труден.

Ако отношенията ви са толкова влошени, че не можете да говорите, или пък не постигнете резултат, най-добре отстъпете от битките от всякакъв род, които водите помежду си – имотни делби, спорове, борби за надмощие. Надявайте се това да успокои другия и той да престане да приказва на тийна срещу вас. Следвайте много точно разпоредбите на съда, ако има такива, и в никакъв случай не отмъщавайте със същия ход – злословия.

Най-лошото е тийнът да бъде притиснат от двете страни. През едното ухо влиза: „Майка ти е мръсница, на нея не й пука за никого, тя ми изневери, така предаде и теб!“. През другото: „Баща ти е гадняр и подлец. Скатаваше цялата заплата за себе си, а когато го питах, ме удряше“. Какво му остава на това дете, освен да избяга от дома си, за да не се побърка.

Щом знаете, че от другата страна го настройват, опитайте да разберете какви неща му говорят за вас. Покажете му, че тези неща не са верни, че сте сериозен и отговорен родител. Грижете се за него, всеки ден се интересувайте от нещата, които го вълнуват, и от нещата, които го притесняват. Оказвайте му подкрепа, бъдете на разположение винаги. Тийнейджърите не вярват на думи, а на онова, което виждат. Затова най-добрият начин да се противопоставите е повече от всякога да бъдете вдъхновяващ пример. Скоро гнусните лъжи по ваш адрес ще звучат за детето ви като въздух под налягане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар