Уволниха ме заради чужда грешка

промоции


Ако кажа истината, ще изгонят колегата и навярно ще ме върнат…

Тези дни в службата ми стана една голяма издънка, в резултат на която бух уволнен. Работя в помпена станция, която захранва цял завод и е много отговорно, тъй като една грешка при подаването на вода не само ще спре произведството на минимум два дни, нанасяйки щети за милиони, но и носи сериозен риск от експлозия.

Затова и при постъпването всички минаваме инструктаж и ни се казва, че нямаме право на втора грешка – още при първата се разделяме с работата си.

Въпросът е обаче, че грешката, заради която бях уволнен, не я направих аз, а мой колега. Той ми се обади събота вечерта и ме помоли да си разменим смените, тъй като на следващия ден имал неотложен ангажимент. Аз да съм вземел дневната смяна, а той нощната. Тъй като нямаше на кого са звъним в събота вечер, се разбрахме между нас си, и друг път сме го правили.

На другата нощ обаче той заспал и пропуснал две чекирания. Когато от завода се обадили, вече се бил събудил и се опитвал да оправи нещата, но вече било късно. На другия ден бях уволнен аз, тъй като в графиците пишеше моето име.

Аз съм още сам, живея при родителите си, нямам кой знае какви притеснения. Той от своя страна е женен с две деца и живее под наем. Затова и си замълчах и не го издадох. Той също не каза нищо и сега гузно ме отбягва. Не знам дали постъпих правилно, че го прикрих.

В.Д., Бургас

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар