3 лесни начина да постигнете баланс в живота си

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Можем ли да успеем в професията, без да накърним здравето, приятелствата и семейния живот?

Макар и обвързани, бъдете… независими

В колективното съзнание родителите и най-вече майките са длъжни да поставят интереса на децата и семейството над своите собствени удоволствия. Ако не го правят, са смятани за егоисти. Но психолозите предупреждават – никой не може да осигури щастието на другите, ако не обръща внимание на собствената си личност.

За да издържи дълго една двойка или едно семейство, е нужно да се редуват периоди на пълно сливане с периоди, в които оставаме сами със себе си и се зареждаме с независимост.

баланс в живота

Как да постигнем баланс в живота?

Това е отличен начин за подобряване на самочувствието и придава повече стойност на семейството.

Напредвайте в собствен ритъм

Има периоди или моменти, в които не върви. Усилията ни остават напразни, преценките са неправилни, всичко сякаш е спънато… Обикновено става дума за страхове, които подсъзнателно възпират действията ни. Но външно изглежда така сякаш сме мързеливи или неудачници.

Започнете с въпроса за какво служи това, което правите. Какво най-много ви мотивира – заплащането, възхищението на другите, издигането в собствените ви очи? Това може да ви забави още повече, може дори да спрете, но поне ще знаете накъде сте тръгнали. Като се съобразите със собствената си природа, ще намерите верния път занапред, пише „Здрaвeн жуpнaл“.

Приемете емоционалните си състояния

Ако ви се случва да изпадате в унило настроение и после в прекалена нервна възбуда, това не означава, че страдате от биполярно разстройство. Животът ни е изграден от събития, някои от които са позитивни, други – негативни.

Позитивните ни носят енергия, негативните увеличават безпокойството ни, но това е превантивна реакция и тя ни прави бдителни. А тъгата ни кара да размишляваме.

Според специалистите добрият емоционален баланс се състои от две трети радостни състояния и една трета негативни емоции. Необходимо е да приемем и двете с благодарност и да не се изтощаваме да сме постоянно мрачни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар