Чужда тайна се издава само ако заплашва живота на онзи, който ви е споделил

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Чуждата тайна понякога е тежко бреме. Приятелка ви се е доверила, а вие се чудите дали имате право да не споделяте с никого онова, което ви е казала


Защото ви се струва, че не й помагате с мълчанието си.

Примерно, става дума за здравословен проблем, който тя крие от семейството си. Не я издавайте, преди да размислите много внимателно. Ако сте сигурни, че близките й трябва да знаят, опитайте да я убедите сама да им каже и се мотивирайте защо. Предупредете я, че щом не го направи, ще го направите вие. Осъзнавате, че това може да развали приятелството ви. Но сте готови да поемете този риск, защото сте убедени, че е за нейно добро.

Този случай е по-еднозначен за разлика от онзи, в който приятелка ви е признала, че взема наркотици, пие, играе хазарт, изпада в някаква друга зависимост. Самият факт, че ви е признала, е положителен знак – осъзнава пристрасгеността си. Вероятно очаква от вас помощ. Естествено, ще направите всичко по силите си. Но едновременно с това трябва да знаете, че са трудно лечими дори на пръв поглед по-безобидни мании като тази да изпразва всеки месец няколко кредитни карти, защото се чувства щастлива да пазарува, и да не мисли как ще върне парите. Бу-лимията, анорексията, въобще всички зависимости могат да бъдат преодолени само ако с тях е наясно и помага цялото семейство.

Действайте като при здравословен проблем – направете всичко възможно, за да убедите приятелката си да признае на близките си

Заплашете, че иначе ще кажете вие, пък нека да ви смята за предателка.

Може да се въздържите само ако подозирате, че семейството няма да подкрепя, а ще тормози приятелката ви с неразбиране и упреци. При това положение вашата отговорност да й помогнете става още по-голяма.

Чисто предателство ще се бъде да издадете приятелката си в онази класика – тя ви е признала, че има извънбрачна връзка или изневерява на гаджето си. Не е ваша работа да кажете на мъжа дори и той да ви е близък приятел. Говорете с нея – защо го прави, какви са намеренията й в любовния триъгълник, има ли смисъл да рискува брака или връзка си, съветва „Всичко за семейството“. Старайте се да бъдете аналитични и обективни. Това се очаква от вас, не издайничество. Иначе можете да се окажете причина за раздяла, която не би настъпила, ако си бяхте държали устата затворена.

В подобна ситуация бремето е тежко и ще ви се иска да не попадате в компанията на рогоносеца

Само че внимавайте. Ако той подозира нещо, вашето странно поведение ще е още един тревожен сигнал за него. Не опитвайте да му подскажете и как да се държи, за да направи по-щастлива жена си и да я откъсне от другия. Семейна приятелка сте, но не сте психо-терапевт и може ужасно да объркате, вместо да оправите нещата. Нали сте гледали филми до какви комични ситуации водят подобни намеси. Комични на кино, в живота може да са и трагични.

Натоварени с тайна, често пъти се изкушавате да мислите дали няма да помогнете по-добре на приятелка, когато споделите с други хора, близки и на двете. Повече мнения, повече обективност. Колективният ум ражда мъдрост и т.н.

Това е пряк път към предателство

Ако приятелката ви искаше да знае цялата компания, щеше да даде пресконференция и да организира публична дискусия. Изначално доброто ви намерение, колкото и скришно да го осъществявате, вероятно ще стигне до ушите й. Все някой ще се разприказва или ще започне да я гледа със съчувствие. Няма какво да се чудите, че ще ви се разсърди.

Не е добра идея да издадете тайната и уж без имена, само за да потърсите съвет. Анонимността никога не е гарантирана. Познатите ви може да се досетят за кого говорите. Случайност може да ви изиграе лоша шега и с непознати.

Да кажете на свои собствени роднини също е опасно. В доста ситуации
майка ви например би била полезна с опита си. Но вероятно няма да се сдържи и ще се намеси, съветвайки директно приятелката ви, която отлично познава.

В доста ситуации и мъжка гледна точка би била добре дошла. Но ако приятелката ви научи, че сте казали на партньора си, ще се почувства крайно неудобно.

Банално е да се каже, но приятелите се познават не във веселите, а в трудните моменти. Такъв момент е да понесете и бремето на поверена тайна.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар