Качете детето на ски след като навърши 4 години

Снегът е радост за децата, а спортът на чист въздух сред природата е много полезен за развитието и здравето им

Boy and girl (4-6) skiing downhill, rear view


Така че не се колебайте да ги качите в планината винаги, когато имате време и пари.

Може да научите детето да кара ски още на 3 години. Спомнете си, че в началото не е лесно, бъдете търпеливи, обяснявайте и показвайте.

Ако ще търсите учител, да знаете, че има две школи. Някои са съгласни да вземат хлапе още на 3 години и даже твърдят, че ще е по-лесно. Изтъкват като предимство ниския център на тежестта и липсата на страх. Други обаче смятат, че повечето деца са още много нестабилни, трудно се концентрират и бързо се изморяват. Затова препоръчват да са навършили поне 4 години. Обикновено едва на тази възраст и детските градини предлагат да запишете детето на ски училище за седмица.

Повечето школи разделят обучението в две възрастови групи – от 3-4 до 6 години и от 7 до 17

Втората е леко рискова, ако в нея попаднат много тийнейджъри. Така че първо се осведомете колко големи са повечето ученици и тогава решавайте дали да запишете детето си.

Най-малките карат на детски писти, като в един ден се провеждат два урока от час-час и половина. Във втората възрастова група учениците най-често се разделят на начинаещи, каращи и напреднали. Продължителността на уроците е 4 часа дневно.

Сноубордът е много предпочитан от децата. Повечето инструктори смятат, че преди 7 години не е желателно да се стъпва на дъската. Вече придобитото умение да се карат ски е силно препоръчително. Затова не избързвайте с
борда, а започнете със ски.

Дори да е добър скиор като начало го запишете на 1-2 индивидуални урока по сноуборд. Ако интересът му се запази, може да го прехвърлите в група. Често се случва на детето да не му хареса многото падане и да пожелае да си кара ските, колкото и яко да изглежда да се шпори дъската.

Според мнозина треньори по кънки на лед най-ранната възраст за първи уроци е 4 години. В началото заниманията не бива да траят повече от час-час и половина. Ако са по-продължителни, тялото се изморява и престава да усвоява новите движения.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар