Детето иска да ходи облечено все с една и съща дреха – проблем ли е това?

Това по-често се случва на момчетата -привързват се към някаква дреха и искат все с нея да ходят


Когато се опитате да лансирате други панталони, защото любимите са мръсни, настъпва драма. Притеснявате се дали тази привързаност не издава психологически проблем.

Вероятно напразно се притеснявате. Всички хора си имат предпочитани дрехи поне по три причини. Най-често, защото са им удобни. Възможно е детето да идентифицира себе си примерно с героя от тениската, която толкова обича. Около 10 години вече има дрескод – в класа се е наложила определена мода, то се притеснява да изглежда различно от съучениците си и отхвърля всякакви дрехи, които не се вписват в нея.

Ще създавате излишно напрежение, ако спорите със сина или дъщеря си и се опитвате да промените привързаността

Излезте от положението, като се съобразявате с нея.

Най-трудно е с удобната дреха. Пробвайте да я перете и сушите през уикенда, все някак ще се договорите през почивните дни детето да смени любимите панталони. Когато му купувате нови, съобразявайте се какъв модел предпочита. Няма смисъл да изберете нещо, което не прилича на култовата дреха. Много вероятно е да си остане никога необлечена.

От дрехите с любими герои или в наложилата се мода купете по няколко чифта, за да гарантирате хигиената. С по-голямото дете непременно пазарувайте заедно, за да не се окаже, че взели някакво менте със сбъркана картинка от“ Междузвездни войни“ или с предпочитаната музикална група, което никой уважаващ себе си фен няма да сложи.

Много твърдо се договорете колко пъти може да бъде облечена една дреха, преди да иде в коша за пране. Имайте предвид, че при момчетата настъпва опасен от хигиенна гледна точка период в предпубертета и първите тийн години. Родителите смятат, че те вече са достатъчно научени да се грижат сами за чистота си и занижават контрола. Юношите пък още не са стигнали момента, когато искат да привлекат вниманието на момичетата, включително като се къпят редовно и ходят с прани дрехи, пише „Всичко за семейството“. Така че не пропускайте да проследите дали синът ви не ходи с някоя любима дреха вече месец.

Ако уредите спазването на хигиенните норми, не се притеснявайте от психически проблеми на детето си, а напротив – много заети хора си купуват еднакви дрехи с дузини и така си спестяват сутрин чуденето и стреса какво да облекат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар