Доведено дете в пубертета – емоционална бомба със закъснител

Ако имате доведено дете в пубертета, сте изправени пред сериозни предизвика­телства

доведено дете То вероятно смята, че заемате мястото на биологичния му родител. Така че не очаквайте бурни овации за „добре дошли“.

Много мъже и жени ин­стинктивно опитват да подкупват тийна, за да си спе­челят благоразположе­нието му, но по този начин правят точно обратното. Той започва да смята, че вие изпитвате чувство за вина и искате да го изкупите.

Най-доброто поведение е естественото

Не го засипвайте с подаръци, комплименти, прегръдки или обещания, а изчакайте тактично да го опознаете и да разберете какво е отношението му към вас. Едва тогава може да определите линията си на поведение. Търпението ще ви е верен съюзник в изграждането на тези взаимоотношения. Най-добре е да се съветвате за всичко с партньора си – той/тя най-добре познава своето дете.

Дайте време на доведеното си дете. То ще ви наблюдава изкъсо. Но вие докажете, че обичате партньора си и че сте готови да се грижите за всеки член от новото семейство по равно. Най-добрата инвестиция е тийнът да разбере, че може да се разчита на вас, че държите на думата си, че сте отговорни и със стабилни намерения.

Ако имате и собствени деца, не делете доведеното от тях. Водете ги заедно на ваканции, купувайте им еднакви подаръци, интересу­вайте се от тях по равно.

Когато отношенията за­почнат да се стоплят, се от­насяйте с тийна повече ка­то приятел. Малките деца биха понесли доведеният татко или майка да се дър­жи като биологичен роди­тел. Но тийновете, които по принцип са склонни да се бунтуват, срещу вас ще се разбунтуват двойно. При тях е важно да покажете, че
сте единни с партньора си, но все пак по-добре оставяйте истинският баща или майка да въдворява ред и да раздава команди.

Никога и по никакъв начин не заставайте между тях двамата

Точно обратното – тийнът има нужда да знае, че не е загубил майка си или баща си, защото вие сте го обсебили.

Оставяйте им време насаме. Обичайно е родителят, който е довел нов партньор у дома, да се чувства виновен пред децата си и да иска да ги компенсира с повече време, грижи и внимание. Приемете, че това е за доброто на всички ви, не проявявайте егоизъм или ревност към техните отношения. Постарайте се постепенно да се включите и вие, като предлагате интересни занимания.

Намерете общи интереси с тийна – спорт, кино, видео­игри, комикси, мода, какво- то и да е. Ако искрено сте заинтгригувани от тема, която вълнува доведеното ви дете, имате шанс да се сближите и по тази линия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар