Нямате пари, но искате красив дом? Тези супер идеи са за вас!

Всеки от нас мечтае за красив и спретнат дом, но не всеки има достатъчна финансова възможност, за да осъществи идеите си

Въпреки това любителите на нестандартните решения за дома могат да експериментират с всякакви подръчни средства и да създадат желания интериор. Така например една съвсем обикновена на вид стълба може да се превърна в уютна и екстравагантна библиотека.

Във всяко едно такова начинание е много важен правилният подбор на цветовете. Ако сте почитатели на семплия интериор, то не се оглеждайте в ярките нюанси. Ако желанието ви е да промените стените във вашия дом, то можете да смените омръзналите ви цветове и с подръчни средства. Вземете старите списания, които са разпръснати из дома ви.

красив дом

Как да имаме красив дом?

Откъснете желаните страници и подравнете ръбчетата с помощта на ножица. Имате избор – може да направите изрезки на любимите си музиканти, актьори или спортисти, да заложите на флорални мотиви или да облепите стената, без да разглеждате какво е напечатано върху хартията. Така не само ще спестите доста средства, но ще придадете на дома си блясък, присъщ само на експертите в областта.

Стена

Ако не сте достатъчно смели и ви е страх да предприеме въпросната промяна, поставете акцента на друго място. Например една съвсем обикновена дървена стълба може да се превърне в библиотека. Предварително се боядисва в цвят по избор, отговарящ на останалия дизайн. За да се запази видът й максимално дълго, най-добре е да бъде лакирана.

След това съживената стара стълба се закрепва за стената или някоя друга стая в жилището. Върху вече готовата мебел могат да бъдат наредени книги, любими поредици и всякакви други аксесоари. Освен за библиотеката, старата стълба може да послужи и като секция с рафтове. Тя може да бъде разположена изправена в единия ъгъл на стената, след което върху нея могат да бъдат поставени плоскости, които да послужат като рафтове. Върху тях могат да бъдат поставени сувенири или свещи, както и всякакви други предмети от интериора.

Мъниста

Всеки дом има нужда и от картини. Не е задължително те да бъдат закупени от аукционна къща или от известен художник. Картините могат да бъдат направени и с подръчни средства у дома. Нужно е бяло платно и вдъхновение. Ако имате деца, накарайте ги да творят редом с вас.

Често малчуганите на шега създават спомени за цял живот. Не е задължително готовите картини да бъдат закачани на стените. Те могат да красят, подпрени на стена. Това решение е известно като гратаж – или имитация на гравюра. При него хартиеният носител се покрива с восък и се оцветява допълнително, пише „Телeгрaф“. Техниката е сюрреалистична и става много популярна след появата на акрилните бои. Много домакини използват стари свещи, които, от една страна, искат да изхвърлят, а от друга, знаят, че все още могат да им бъдат потребни. Често те са цветни.

Освен всякакви рисунки, върху бялото платно могат да оживеят още листенца от живи растения, мъниста, брокат или друг вид блестящи частици.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар