Еклектичен стил: Ето как да промените визията на дома си!

Ако сте артистични и смели натури и желаете да промените визията на дома си, може да заложите на еклектичния стил

Той не е за всеки вкус – цветен, дори хаотичен, той събира в себе си елементи от всички стилове на обзавеждане, които на теория не бива да вървят заедно.

Електичният стил търси хармония в хаоса и успява да подреди идеално елементи, които по принцип са несъчетаеми. Умишленото смесване на различни стилове няма установени правила, затова може да дадете път на въображението си. Нашият съвет е да създадете по-голямо пространство в дома си. За тази цел обединете кухнята и трапезарията. Така вашите гости на първо място ще виждат отворената площ и преходността на помещенията.

еклектичен стил

Еклектичен стил

Това всъщност е едно широко разпространено и много удобно решение за малки до средни жилища.

Цвят

Разположете кухнята в най-тъмния ъгъл на стаята, изберете пастелно жълто или оранжево за основен цвят. Слънчевите нюанси ще направят дома ви по-гостоприемен. Близо до прозорците, където навлиза най-много светлина, подредете масата и столовете. Важно е те да са високи и удобни. В еклектичния стил присъстват керамика, стъкло, дърво, цимент, мрамор, метал, умело комбинирани с екзотична растителност.

За още по-силен ефект може да подредите находки от тавани и мазета. Стар дървен бюфет или скрин, чинии и други съдове от младостта на баба ви, различна декорация като свещници или пък тъкани килими и гоблени. Всичко това се допълва перфектно с минималистична лампа или лампион, ефектен стол от прозрачен материал и т.н.

Диван

На видимо разстояние разположете ниската холна маса и дивана. Не е нужно кухненското обзавеждане да е сходно с дизайна на хола. Всъщност това е основата на електичния стил – съчетават се ново -старо, пъстрота и едноцветност. Ако едната част на жилището ви е старинна, то заложете на супермодерната визия в другата. Украсете дивана с мини възглавници. Подредете картините по пода, това действие със сигурност ще събуди любопитството на посетителите. Изберете ярки цветове – червено, зелено, лилаво.

Кожа

Кожените кресла в нестандартни форми са важна част от стила. Наличието на кожа по мебелите и подовете в дома ни е белег за аристократизъм и култ към модата. Освен това този невероятно мек и модерен детайл може да се окаже доста практичен и комфортен, пише „Телeграф“. Ако диванът не е облицован с кожа, то спокойно може да акцентирате върху друга мебел. Огромно кресло в единия ъгъл е перфектният завършек на промените в дома ви.

Важно е да изберете нестандартни форми, които се открояват силно. Това е специален трик, който умело ще привлече вниманието. Препоръчително е да има дървени елементи, те допринасят за домашния уют. Добрата им подредба и липсата на излишен кич в избора на акценти е разковничето за това свежо еклектично жилище.

Важно е да се отбележи, че зеленината присъства и тук в изобилие. Ако нямате тераса, която да превърнете в райско кътче, тогава обединените трапезария и хол са най-подходящото място. Поставете саксиите в единия край или ги разположете на различни места, подредбата им зависи от вашата идея.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар