Ароматерапията като помощно средство за лечение на неврози

промоции

Продуктите от ароматерапията пробуждат страстни чувства у любимия човек и спомагащи за постигане на успех


Специалисти доказват, че миризмите действат на определени участъци от мозъка, които отговарят за различни емоции и способности. И ако грамотно се състави ароматичната композиция, могат да се изпълнят практически всякакви желания!

СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ

За какво мечтае жената? На първо място, разбира се, за любов. Но каква любов, когато след труден ти се иска само едно – да спиш! Живеем в свят на непрекъснат стрес и възприемаме бесния му ритъм като нещо напълно естествено. Отдавна свикнахме с тази въртележка.

В никакъв случай не призоваваме да се отказвате от кариерата или от домашните си задължения – всеки сам решава как да организира собствения си живот. Но предлагаме рецепти, които да ви помогнат да се справите със стреса и умората, да станете по-привлекателни и успешни.

Преди всичко, ще ви разкрием малка тайна, която ще ви помогне да снемете нервното напрежение за броени минути. Ако стресът се е превърнал в привичен фон във всекидневието ви, постоянно изпитвате натиск, тревожите се да не закъснете или да не пропуснете нещо, всяка вечер си приготвяйте специална ароматична композиция.

Смесете по 4 капки масло от сандал, лайка, иланг-иланг и бергамот, добавете 10 капки лавандулово масло. Сместа отлично снема пренапрежението. А ако добавите и около 100 г обикновено растително масло, можете да я използвате и за масаж: отпуска мускулите, а успокояващият й аромат помага да се освободите от тревогите. Няколко лъжички от ароматната смес е добре да добавяте и във ваната – така ще усилите антистресовия ефект.

Случва се и да не се тревожим кой знае колко, а просто да изпитваме колосална умора, макар че цял ден сме прекарали с книжка на дивана

Вероятно епизодичният отдих в някои ситуации не е достатъчен. Всъщност умората често е маска, зад която се крият по-сериозни проблеми – от пренапрежение и скрита депресия до сериозни соматични неразположения. Ако усещате постоянно умора дори и без обективни причини, се обърнете към лекар. А като спомагателно средство, което ще ви ободри, си пригответе специално „лекарство“.

Ще ви трябват по 2 капки масло от евкалипт и мента, 4 капки масло от лимон, 6 капки бергамот и по капка канела и кардамон. Напълнете с тази композиция аромалампа, запалете я и се постарайте да се отпуснете. За да получите средство за отпускащ масаж, добавете растително масло.

А ако искате умората да не ви завари неподготвени, купете крем за ръце без мирис и поставете в него няколко капки от своя „еликсир“. Освен това можете да напоите с тази смес носна кърпичка, и когато усетите, че силите ви всеки момент ще ви напуснат, я поднесете към лицето си и вдъхнете от бодростта.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар