Източната мъдрост ни учи как да побеждаваме, докато общуваме

Според източната мъдрост, отстъпвайки, преминаваме изпитанието


Будистите учат, че чрез отстъплението отслабваме съпротивата. Не се бори, защото неизбежно ще се превърнеш в това, против което се бориш. Прекалено многото сили водят до обратен резултат. Учи се да те водят, за да водиш другите и т.н.

„ПАР“ – ИЗПУСНИ ПАРАТА

Този, който ти крещи, се намира в състояние на афект. А това означава, че съзнанието му е изключено. Смешно е да се разговаря с някого с изключено съзнание. Това е все едно да говориш със спящ човек. Кой крещи на друг, ако е в добро настроение?

Замри и му дай възможност да излее гнева си, „да изпусне парата“? Нека прекипи! Мълчанието и ясното чувство за ситуацията е източник на всяко ефективно действие. Можеш да не слушаш какво бълва. Болката крещи у него.

Как да се овладееш? Много просто! Хвали се мислено: „Колко съм талантлив(а)! Дори с такъв човек мога да остана спокоен (спокойна)!“, функцията на студен душ изпълнява и обикновеното мълчание – паузата. Докато партньорът се пени, го гледай внимателно и слушай. Нека изври като чайник.

Методът ПАР прилича на потушаването на огън с кофа вода. Не е ясно защо хората предпочитат да гасят огъня на чуждите емоции с бензин…

„ПЛОЧА“ (ИЗТЪРКАНА)

Ситуация. Детето иска разрешение да излезе да се разходи, но ти не искаш това. То обаче настойчиво повтаря молбата си и желанието си без раздразнение, без да повишава глас, като изтъркана плоча, която прескача и неотклонно следва линията си. И
така до безкрай. Ще отстъпиш ли? Сигурно. Така се прекършват и не особено здравите нерви. Във всеки двубой печели този, който има достатъчно настойчивост, търпение и издръжливост. Именно това е методът на изтърканата плоча. Не бива да се дразните, тонът е спокоен, лицето – доброжелателно.

Съгласявайте се с всичко, което казва другата страна, когато отказва да изпълни молбата или желанието ви. „Да, сигурно е така, но аз те моля да разрешиш (да дадеш, да подпишеш, да свършиш и т.н.) това и това. Бъдете настойчиви и превъртайте своята плоча до самия край-до победата!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар