Ив Сен Лоран – философия на красотата и стила

Дори и нищо да не знаете за Ив Сен Лоран, за стила сафари и унисекс сигурно сте чували

Ив Сен Лоран преуспява не само в създаването на модни колекции -неговите изречения са елегантни като роклите му и са актуални в наши дни така, както и преди десетилетия. Това е философията на любовта, красотата и модата made in France.

Мода е за хората, a не хората – за модата.

Никога не трябва да бъркаме елегантността със снобизма.

Когато на модните ревюта подиумът е още празен, а достопочтената публика, без да бърза, заема местата си, демонстративно поздравявайки познати, във въздуха витае особената атмосфера на нещо елитарно и висо-копатосно. Толкова елитарно и толкова пагосно, че непоканените в този кръг изпитват страх дори да се приближат.

В резултат модната индустрия е разкрасена в тона на кича, умножен със снобизъм. Ние следим модата, едновременно страхувайки се от нея и презирайки я на моменти. А ако се отхвърли излишното, то модата винаги е служела на хората и всъщност за тях е измислена. Всички велики моделиери са станали велики благодарение на тези, които са носели творенията им. Шанел, Диор, Живанши, Ланвен, Скипарели и разбира се, Сен-Лоран – всички те успяват да разберат(всеки по своему и в своето време) какво иска Жената, и да й го дадат.

Елегантността като начин на живот… и смърт

Бих бил щастлив в рая само при условие че ангелите са облечени с вкус и носят своите нимби изящно наклонени.

Освен че полека-лека се приобщаваме към идеите за правилното хранене и спортния начин на живот, идва време да си създадем и естетически правилни навици. Да четем стойностна литература, да посещаваме театри и изложби, е чудесно, а да се заобиколим с красиви и хора и вещи, е задължително, приветства се и е достойно за възхищение.

Естетически изисканата атмосфера всеки ден дава резултати в пъти по-добри от грандиозните, но редки пристъпи на културно приобщаване. Затова красивите съдове, красивият интериор и елегантните модели в облеклото поддържат баланса на силите не по-зле от поливигаминното смути. Впрочем смутите също е красиво. Така както и милиони други приятни дреболии – материални и не само.

Не забравяйте за женствеността.

Жената се облича, за да бъде съблечена.

Само сега не започвайте да твърдите, че сте „силни и независими“, че се обличате единствено за себе си, за приятелките и за мира в целия свят. Да, това е така, но много по-рядко. Все пак много по-важно е, че в нашите гардероби е това, заради което получаваме законна порция внимание, а още по-добре-нескромна порция възхищение. И дори незабравимия уни-секс – творение на мосю Сен-Лоран, използваме единствено за да може чрез контраста с мъжкия силует да подчертаем своето женско начало.

Изпод бруталната риза се вълнуват гърди, а под свободните панталони се очертават грасиви бедра. И нека всичко това е за очите на силния и независим мъж, а след това и за ръцете му.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар