Кога е най-удачното време да си поискате увеличение на заплатата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Убедените сте, че заслужавате увеличение на заплатата. Честито – вие сте човек със самочувствие на добър професионалист

заплатата
А това е първото условие, за да получите по-високи доходи. Сериозно – ако не смятате, че заслужавате да ви плащат повече, няма смисъл да ходите да врънкате шефа за повишение. Едва ли той мисли различно от вас.

Второто условие обаче е да съумеете да убедите въпросния шеф да калкулира увеличение на заплатата ви от 1 януари. Сега е точният момент. Вероятно във вашата компания вече е направено стратегическо планиране за 2018.

Големите финанси са ясни, предстои да се структурират малките. Вашата заплата е в общата графа на разходите за персонал и мениджърът ви надали се е замислял конкретно за нея. Най-много да е предвидил някакъв процент увеличение на цялото перо „заплати“. Надявайте се да е така и вече действайте лично за себе си. Защото ако пропуснете момента и детайлните планове бъдат разписани, ще си останете и догодина със старите доходи.

Задачата ви е да продаде-те по-скъпо себе си. А това изисква висш пилотаж. „Клиентът“, т.е. началникът ви, по длъжностна характеристика е назначен не да раздава високи възнаграждение и да увеличава разходите на компанията. Задължение му е да употребява колкото може по-малко ресурси и да постига колкото може по-висока печалба.

Следователно вие трябва да го убедите, че сделката, която предлагате, си заслужава – ще инвестира повече пари във вас, но и ще да получи по-добри резултати в замяна. В крайна сметка, като тегли чертата, ще е на плюс.

Това е аргументът, с който искате да постигнете справедлива цена за труда, усилията, опита, уменията, приноса ви за компанията. Предлагате шефът да ви върне под формата на месечно възнаграждение част от печалбите, за които сте допринесли като отличен професионалист и за които ще продължите да допринасяте догодина. Това пък е лайтмотивът, който трябва да звучи в целия ви разговор с началника.

Започнете го, като му припомните кратко, ясно и документално постиженията си. Изтъкнете какви отговорности сте поели и какви ви предстоят през следващата година. Изберете най-силните и красноречиви доказателства, изложете ги и после оферираите справедлива цена. Това означава да кажете какво увеличение на заплатата искате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар