Гроздето – най-добрия антиоксидант за вашата кожа

Ти лайф за Лекува

Наричат гроздето еликсир на младостта. То е един от най-мощните природни антиоксиданти


Точно оксидантите, които се намират в гроздето са причина за стареенето на клетките. Ценни са всички негови части – ципата, семките, сърцевината.

Неслучайно козметиката с масло от гроздови семки е една от най-скъпите. В него се съдържа линолева киселина, която повишава защитните функции на епидермиса и пречи за дехидратирането му. Маските с това масло осигуряват защита от ултравиолетовите лъчи, пазят кожата от негативното въздействие на химичните съединения от декоративната козметика, свиват порите на мазната кожа. Гроздето е богато на витамин Е, който забавя стареенето, подпомага регенерацията, заглажда бръчките.

Органичните киселини стимулират изработването на колаген – основната съединителна тъкан в организма. Точно той отговаря за еластичността на кожата, а с възрастта изработването му намалява.

Съдържащият се в гроздето витамин А помага при проблемна кожа, най-вече при акне. Той регулира работата на мастните жлези и унищожава микроорганизмите, причинители на възпаления. Фолиевата киселина стимулира обмяната в клетките. За суха кожа е ценен и витамин Н, който поддържа влагата в епидермиса.

Когато навън е есен и пазарите преливат от грозде, е престъпление да не си забъркате няколко маски за разкрасяване. Ако харесате ефекта им, може да си замразите зърна и да се възползвате от подмладяващото им действие цяла година.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар