Покажи ми бюрото си, за да ти кажа какъв човек си

Чистото бюро е добре, но стерилното е зловещо

Разберете как да превърнете бюрото си в свой верен съюзник в службата… Защото дори когато отсъствате от офиса, то говори за вас. Нещата, които разкрива, може да са хубави, но невинаги е така.

1. Спомените от ваканцията нямат място тук

Няма проблем да имате една-две снимки върху бюрото си от ваканцията, но не прекалявайте все пак. Ако държите колекция от коктейлни чадърчета на служебното си място или пък каталози за почивка върху клавиатурата на компютъра, демонстрирате, че мислите ви са насочени по-скоро към свободното време, а не към належащите служебни задачи.

2. Чистото бюро е добре, но стерилното е зловещо

бюро

Ето как да превърнете бюрото си в свой верен съюзник в службата

Обичате да чистите и подреждате – чудесно, но внимавайте, защото използването на прекалено много дезинфектанти и ароматизатори подсказват вманиаченост. Не е препоръчително и да използвате пред колегите си антибактериални кърпички, сапуни или гелове – така ще ги накарате да се запитат къде сте били или къде мислите, че те са били…

3. Умно с играчките

Някоя и друга закачлива играчка може и да стои добре на бюрото на човек, чиято професия е творческа, но ако сте финансист например, подобни неща говорят за липса на фокус върху сериозното. Не забравяйте, бюрото ви трябва да подсказва, че работите добре в екип, а не че имате нужда да си поиграете.

4. Лепящи листчета – липса на технически умения

Ако има опасност леко течение в офиса да отнесе цялата ви система за организиране на ангажиментите, то май е крайно време да се възползвате от съвременните технически изобретения. Вие най-вероятно сте убедени, че лепейки листчета навсякъде около вас, контролирате всичко безпроблемно, за околните обаче изглежда, че нямате добра организация, а и технически умения… Насрочената аларма в електронен календар е по-ефективна от листчета с надпис „Да не забравя“…

5. Избягвайте прекалената украса

Ако бюрото ви прилича на сергия за декоративни предмети – коледни, великденски, за св. Валентин и др., колегите ви може да започнат да се чудят откъде е това изобилие от празнично настроение у вас. Не карайте шефовете ви да се питат кое е по-важно за вас – гирляндите или служебните бюлетини.

6. Не се увличайте с вдъхновяващите цитати

Мотивиращите фрази са интересни и ефектът им е позитивен, но не прекалявайте. Постарайте се мислите, които сте избрали, да са насочени конкретно към вас и да не са повече от 2-3. Ако облепите стените около бюрото си с инспириращи фрази и закачливи изречения, определено ще прекрачите границата. И, честно казано, не е добре на работното си място да давате вид, че се нуждаете от много допълнителна мотивация.

7. Нека личи, че работите тук

Вярно, че не е добре да претрупвате работното си място с прекалено много лични вещи, но и другата крайност трябва да се избягва, пише „Жуpнaл“. Пустеещото, безлично бюро, което изглежда така сякаш никой не работи на него, е нещо, което трябва да промените незабавно. Една-две семейни снимки, диплома или друг личен предмет са достатъчни. Нека шефът ви не остава с впечатление, че се колебаете да се „нанесете“ на това бюро.

8. Внимавайте със семейните снимки

Една или две фотографии на близките ви говорят добре за ценностите ви. Но гледайте снимките да са актуални и не прекалявайте с броя им. Бюрото ви не е най-удачното място да наредите снимки на децата си от раждането до дипломирането им. Не е добре да оставяте на видно място и стари кадри, на които прическата ви и дрехите ви са в стила от 80-те, например.

9. Взимайте хапчета… насаме

Независимо дали пиете просто витамини, рибено масло или по-сериозно лекарство, не „бийте барабана“ за това. Ако се налага да държите в службата си някакви медикаменти, не ги оставяйте на видно място. Не е добре всички да са запознати с вашите болежки.

10. Поддържайте в добра форма растенията и рибките

Увехнали прашни цветя и аквариум с позеленяла вода и зле изглеждащи риби определено ще навредят на имиджа ви. Така че бъдете реалисти за това какво можете да отглеждате на работното си място и се грижете добре за него.

11. Не парадирайте със социалния си живот

Избягвайте да разкривате колко сте популярни, като излагате на показ различни покани или сувенири от събития, на които ходите в свободното си време. Не е проблем да споменете, че сте били на парти или празнично семейно събитие, но не прекалявайте, защото има риск да подразните колегите, които не водят толкова бурен социален живот. Внимавайте и да не провокирате разпространяването на неприятни слухове по ваш адрес в службата.

12. В служебно време се придържайте към работните задачи

Мнозина имат лични интереси и хобита, с които понякога се изкушават да се занимават дори и през работно време. Добре е обаче върху бюрото ви да няма знаци, че отделяте внимание в службата си на неща, които трябва да правите през свободното си време. Така че не оставяйте по бюрото си каталози за пазаруване или други уличаващи ви предмети.

13. Не на кофеина

Пак ще работите довечера извънредно. Затова сте се запасили с кафе и енергийни напитки… Само че празните чаши от кафе и бутилките от стимулиращи течности, които са натрупани по бюрото ви или са препълнили кошчето до него, не са нещо, с което да се гордеете в службата. Те подсказват, че не се справяте достатъчно добре с баланса между личните и професионалните си ангажименти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар