Мъжете са царе на извиненията, но има как да ги надхитрим

Триковете на „царете на извиненията“ – и как да ги надхитрим

За вашия рожден ден съпругът ви е поканил приятелите си, с които всяка събота ходи да играе футбол. Ще се съберат у вас, като той щял да приготви всичко, включително и яденето.

Успокоява ви, че няма нужда вие да се безпокоите за нищо. Поне такива са му плановете. Денят наближава и той започва невинно да ви пита какво да купи за соса болонезе, защото ще прави спагети. После ви моли все пак и вие нещичко да купите, нали и без това ходите на пазар. И когато идва време да се готви, толкова дълго се прави на безпомощен, че вие просто се захващате сама да приготвите всичко. И когато му натяквате, че е обещал да направи всичко сам… чувате: „Скъпа, исках, но ти си купила такъв доматен сос, че не можах да се оправя с него“.

извиненията

Мъжете са царе на извиненията

Познато, нали – той винаги има извинение. В понеделник например сте го помолили да купи картичка за рождения ден на майка ви. А неговото извинение както винаги е: „Скъпа, нали знаеш, че не разбирам нищо от това. Ти ще избереш по-добре.“

В началото такива неща даже ви ласкаят. Но после забелязвате, че според него вие просто правите всичко по-добре. Той използва това оправдание, когато няма желание да свърши нещо. Дъщеря ви също напоследък е станала по-хитра. Извинението е: „Мамо, нали знаеш, че имам домашно“, особено ако трябва да се измият чиниите например.

Наоколо е пълно с „царе на извиненията“. „Падна ми батерията на телефона, изникна неотложен проблем в офиса, мама се разболя, приятелят ми е самотен и има нужда от компания“ и какво ли още не. Когато обаче ни стане ясно, че имаме работа с хитрец, ще разберем и как да реагираме.

Първи тип – или ви хвали, че сте по-добрата, или той просто не може да се справи. Типичен пример за първото е описаният по-горе. Любимото му изречение е: „Скъпа, ти го правиш по-добре!” Но има и друго: „По дяволите, не мога да се справя, можеш ли да ми помогнеш?” Това е двоен трик, пише „Жуpнaл“. От една страна, се чувствате поласкана, от друга, такива изречения пасват на абсолютно всяка ситуация.

Какво да направите? Ами като не може, да се научи! Скъпи, ето, показвам, за да се справиш следващия път. Нещо неясно? Звучи като възпитателна мярка, вярно, но пък действа.

Втори тип – на него все не му върви. Исках, ама ето на… Така започват извиненията: „Абе, имаше задръстване”, „Шефът ни накара да останем до по-късно”, „Батерията на телефона”…и т.н., и т.н. Няма късмет човекът.

Какво да направите? Само не отстъпвайте! Днес не е успял да купи онзи прах за пране, добре, ще го купи утре през обедната почивка. Ама пак не може? Нищо, тогава в събота, вие не бързате да перете.

Трети тип – агънце невинно. Ама аз ли трябваше да купя минералната вода? Наистина ли е свършила? Ами никой не ми е казал! Какво да направите? Пишете му списък със задачи, може да му го пратите и с есемес.

Четвърти тип – невъзмутимият. Неговата любима фраза е: „ Не е необходимо! Нямате подарък за рождения ден, на който ще ходите след два дни – нищо, не е необходимо. Вие обаче не искате да отидете без подарък и той много добре знае, че в крайна сметка ще купите.

Какво да направите? Може да не ви е приятно, но се съгласете с него. Е, ще минем и без подарък. Не купувайте, отлагайте. Той все пак накрая ще отстъпи. Ако това ви се струва не особено подходящо, просто тропнете по масата. Искам да занесем подарък и ти ще ми помогнеш!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар