Агресията в тийнейджърска възраст е нормална, но не бива да я поощрявате

Когато вашето дете в тийнейджърска възраст се е разбесняло и ви крещи, изкушението и вие да му викнете е доста силно

тийнейджърска възраст
Не се чувствайте виновни, естествено е. Но не е правилно и никаква работа няма да свърши.

На първо място не трябва да забравяте, че мозъкът на подрастващите се развива някъде до средата на 20-те им години. Макар да изглеждат като „възрастни“ далеч по-рано, ментално те са още незрели. Припомняте си този научен факт, за им прощавате по-бързо и да се владеете по-лесно.

Когато тийнът по някаква причина е ядосан, вероятността да си го изкара точно на вас, родителите е голяма. Това ви изглежда несправедливо, неуважилен/а или извратен/а.

Струва ви се, че ако извикате „Ако не се успокоиш, ти спирам интернета за една седмица!“, ще го накарате да млъкне и да се кротне?! Нищо подобно. На тийна му се струва, че вие го заплашвате, задето изпитва емоции, в случая гняв. Това няма как да го успокои. Напротив – ще му се стори върхът на несправедливостта. Не стига, че страда, ами вие го заплашвате, че ще страда още по-дълго.

По-подходящо е да кажете, задължително с напълно спокоен тон, че ако не отиде в стаята си и не опита да се успокои, ще влоши още повече нещата

Обещайте му, че ще поговорите отново след това.

Когато е ядосан, трябва да избягвате и физически контакт. Да му вземете дистанционното от ръцете или да го дърпате навътре, когато е хукнал да излиза навън, не е добра идея. Така му давате сигнал, че в тази ситуация ще победи по-силният от двама ви и че изобщо в подобни случаи физическата сила върши работа. Не, трябва да опитате с разговор, възможно най-разумен и най-добре след като той/тя успокои топката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар