Тайни и съвети при избора на хладилник

промоции

При избора на модел хладилник преди всичко се съобразете с размера на кухнята и броя на членовете на домакинството

хладилник
Може да си позволите голям хладилник с две врати само ако имате достатъчно място. Макар на пръв поглед да изглежда много удобен, истината е, че е доста едър. Освен това в него продуктите или ще залежават, ако семейството ви е двуили тричленно, или пък ще е постоянно полупразен.

Стандартните кухни не превишават 8-10 кв. м, затова оптималният размер на хладилника е 60 х 60 см (ширина и дълбочина). При по-малка зона за готвене може да се спрете и на уред с основа 45 х 60 см.

1. Височината трябва да определите спрямо равнището на останалото кухненско обзавеждане. За да е удобен за ползване, хладилникът не бива да превишава 1,5 м. Твърде нисък ли е, постоянно ще се навеждате или ще се наложи да го поставите или вградите върху долен шкаф за основа. Вграждането обаче поставя допълнителни условия, за да работи уредът ефективно. Най-комфортно е ползването на широк и не твърде висок хладилник.

2. При избора трябва да обърнете внимание и на обема. За оптимален се смята 250-300-литровият хладилник

3. При модел с няколко температурни отделения ще имате отделни зони за съхранение на риба, плодове и зеленчуци, зелени салати и т.н. Преди това преценете дали пазарувате за няколко дни или седмица напред, съхранявате ли по-голямо количество продукти или напротив. За малко домакинство еднокамерният уред е най-практичен, но той пък няма отделение за замразяване. Напоследък много търсени са моделите с нулева зона. В нея продуктите запазват свежестта си до 10-ина дни, без да бъдат замразявани.

Вземете ли уред с фризерна част, обърнете внимание на пиктограмите върху вътрешната страна на вратата й

При различните модели броят на звездичките срещу всяка група изобразени продукти е различен – колкото повече са те, толкова по-дълго може да запазвате съответните храни.

4. Начинът на размразяване е особено важен. Съвременните модели със системи „без скреж“ или незамръзвaщи стени са с автоматичен режим на размразяване и се изключват не повече от веднъж годишно за основно почистване.

5. Нивото на шума е съществено за комфорта вкъщи. То зависи от качеството на компресора на хладилника. Най-добре е да потърсите модел с параметри на шума между 21 и 56 децибела. Тези стойности са записани в ръководството за експлоатация, затова го прегледайте, преди да купите уреда.

6. Обърнете внимание на рафтовете в хладилната камера. Те може да са монолитни, стъклени или пластмасови, може да са и решетъчни

Вторият вид е за предпочитане, защото не пречи на циркулацията на въздуха в хладилника.

7. Търсете модел с антибактериално покритие на вътрешните стени. Така ще се застраховате срещу неприятни миризми. Има и хладилници със специални филтри с активен въглен. Филтрите обаче трябва да се сменят периодично.

8. Непременно се осведомете за енергийния клас на избрания хладилник. Най- добре не купувайте клас В или С, търсете уред с маркировка А и два или три пъти А.

9. Външния вид изберете в зависимост от интериора

Ако бюджетът ви позволява, спрете се на лесно почистващо се покритие, върху което не остават следи от пръсти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар