След топлите месеци: Ето от какви грижи има нужда кожата ви!

Как да се грижим за кожата през есента?

След топлите месеци, когато излагаме повече кожата на слънце и вятър, което води до нейното изсушаване, удебеляване и остаряване, е време да й отделим повече грижи.

Почистване в дълбочина

След лятото задължителна процедура е почистването на кожата, защото тя се удебелява в топлите месеци, за да се предпази от слънцето. Тогава е била изложена повече на UV лъчи и е станала мазна, което води до образуването на комедони. Препоръчително е да направите пилинг – лек или по-дълбок, всяка вечер или два пъти седмично. Сложете серум и крем,

кожата

През есента кожата ви има нужда от специални грижи

като курсът на възстановяване на епидермиса е около три месеца.

За да свалите мъртвите клетки, можете да ползвате готови маски и ексфолианти. Те помагат на кожата да бъде почистена в дълбочина, да се възобнови, което помага и на полезните вещества да проникват в кожата.

Не може без нощен крем

Не е правилно твърдението, че нощем трябва да оставяме кожата да диша. Ако не я почистите и не сложите подхранващ серум или крем, рискувате през нощта да загуби нивото на липидите си. Ако искате кожата да диша свободно, то изберете серум или крем с по-лека текстура.

Кожата има голяма потребност от липиди и най-лесно си ги доставя, докато спите. Благодарение на водата епидермисът запазва своята свежест, предпазва се и се защитава срещу външните агресии. Когато времето е студено, кожата остарява по-бързо и затова нощният крем трябва да е по-мазен. Задължително условие е за по-състарените кожи.

Предпазване от появата на петна

С напредване на възрастта, с излагането на слънце и ползването на солариум, както и под въздействието на хормоните, кожата се пигментира заради освобождаване на меланин.

Процесът провокира поява¬юта на петна, които стават все по-видими с годините. Премахването им е трудно и дълго.

С възрастта кожата се предпазва все по-сложно. Истината е, че през всички сезони тя трябва да се „крие“ от UV-лъчите и то не само на лицето, но и на деколтето, и на ръцете.

Ползването на козметика с филтри и протекция е задължително за хора, които работят навън.

Набавете си нужния витамин С

Трябва всекидневно да си набавяме витамина не само чрез храната и напитките, но и чрез кожата. Задължително гледайте в крема, който ползвате, да има поне 5% витамин С.

Липсата му можете да компенсирате, като намазвате лицето, шията, деколтето и ръцете с течен витамин от ампула, пише „Жуpнaл“. Полезно е да направите шестмесечна терапия за освежаване на кожата.

Витамин С е мощен антиоксидант, който стимулира отделянето на колаген в кожата и по този начин намалява бръчките. Другото му благоприятно въздействие е, че възвръща хубавия и здравословен тен и блясъка. Кожата става по-сияйна и млада.

Дайте почивка на лицето

Изследванията доказват ползата от съня за красотата на кожата. Няма нито един крем, който така да премахва умората като пълноценната почивка. Единственото решение, за да се „изтрие“ стресът, е сънят. Когато той липсва, кожата потъмнява и се появяват тъмни кръгове под очите. Най-полезно е да лягаме вечер около 22 часа.

Хронобиологията е изключително важна както за организма ни, така и за кожата. Изследванията сочат, че тя се възстановява през нощта и максималната й активност е към 1 часа след полунощ. По този начин тя се предпазва по-лесно през деня.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар