Ваканцията свърши! Настройте малкия ученик за училище!

Почивката през ваканцията е важна, защото е част от естествения ритъм между активност и пасивност, обясняват психолозите


Ако малкият ученик не се разтовари през лятото, после това ще му се отрази негативно в училище. Пълното откъсване от образователния процес обаче създава опасност завръщането в класната стая наесен да подейства шоково – връзките между детето и училището са все още крехки, а знанията не са вкоренени. Освен това след няколко дни пълна липса на ангажименти, висене пред телевизора й компютъра на вашия наследник ще му стане даже скучно.

Педагозите и психолозите смятат, че родителите трябва много премерено да организират ваканцията на децата си. Иначе тя ще премине без полза за здравето, настроението и интелектуалното им развитие, дори да е пълна с игри на воля някъде близо до природата.

Ако имате възможност, пратете детето за една-две седмици на лятна школа или лагер според интересите му. Там ще се занимава с нещо приятно, ще получи знания и умения, ще намери нови приятели.

Вкъщи най-лесният, но най-неработещ начин е да действате срещу изпаряването на знанията, като напазарувате в книжарницата и му стоварите летни сборници по предметите за съответния клас. Ако пък и определите по колко страници да минава на ден, съвсем ще го докарате като в училище. Тогава заслужавате да чуете някоя бунтарска реплика и това ще е наказание за вашата
липса на креативност.

По-разумно е да предложите на детето нещо, което ще му е приятно. Според интересите му може да купите занимателно-образователни книги с логически загадки, идеи за конструиране и моделиране, задачи за рисуване, комплект за експерименти, свързани с физични и химични явления. Тези помагала развиват различни умения – фината моторика и сръчността, интелекта, четенето с разбиране. Същевременно са източник на забавление. Това е най-приятният и ефикасен начин за обучение, твърдят психолозите.

Някои родители толкова много се притесняват малкият ученик да не забрави математиката, че му дават
да решава по няколко задачи всеки ден. Значително по-безболезнено ще мине, а и ще е по-любопитно за детето да се напънете и измислите как да тренира събиране, изваждане; умножение и деление, без да го затрупвате със сборници. Чудесна възможност е пазаруването в магазина. Може да го накарате то да пресметне колко пари ще са ви нужни за лятна отпуска, като опишете различните разходи. Щом правите ремонт на жилището, ще влязат в употреба формулите за площ и за лице на околна повърхнина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар