Как да разрушите стената между себе си и трудното дете?

За да разрушите стената между вас и трудното за общуване дете, ще трябва да използвате и някои не особено традиционни средства и похвати

Започнете да общувате с него по предпочитаните му начини – с имейл, смс, вайбър, фейсбук и т.н. Това са “ водите“, в които плува вашият наследник, и нищо чудно тук да се разкрива повече пред вас отколкото при добрия стар разговор на четири очи.

На живо няма нужда от общи въпроси от типа „Как мина денят ти?“ Те само ще го дразнят и ще ви отговаря машинално. Интересувайте се от детайли. Питайте за съучениците и приятелите му, за мнението му по случващи се в страната или около вас събития, за изживени емоции, за мечти. Ако усетите, че му е интересно, споделяйте и свои по-интимни чувства и преживявания.

Познавайте и общувайте с неговите приятели. Ако са у вас, приготвяйте им хапване. Но не пиле каша или боб яхния. Направете им готини бургери, пържени картофки или пица. Ако не желаете да пият газирани напитки, сервирайте им домашна лимонада, айрян, смути.

Контактувайте с тях, но не им досаждайте дълго. Когато ви допуснат до себе си, питайте неща, на които ще им е интересно да ви отговорят. Въпроси от типа на „Ти колко изкара на теста по биология“ или „Какво прави майка ти, затвори ли компоти това лято“ са забранени. Питайте ги например какво тренират или дори им предложете да ги заведете заедно с вашия тийн на картинг, шопинг, пейнтбол. Усетите ли, че досаждате, дим да ви няма. Много е тънка границата между „готиния родител“ и „родителя, дето се престарава и става смешен“.

Вероятно искате на вашия тийн да му е интересно с вас. Ако не ще, време е да спрете да го водите на сбирките със семейни приятели или на вилата, за да варите заедно лютеница.

Бъдете винаги на разположение – за помощ, съвет, компания. В същото време давайте достатъчно свобода да търси и изучава огромния шарен свят, който е блеснал пред него. Поставяйте му и задачи, нека поема отговорности и да вижда, че му гласувате доверие.

Трябва да сте гъвкави, пълни с разбиране и да не спирате да изпитвате нежност към това намусено НЛО, което си е все още вашето дете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар