При баба и дядо през лятото – възпитание на чувствата

Изобщо не чувствайте угризения на съвестта, че се готвите да пратите детето при баба и дядо през лятото


И да чака с нетърпение тази ваканция, и да мрънка, че няма да е с родителите и с приятелите си, не драматизирайте. При всички положения ще му е от полза да смени климата и обстановката. Особено пък ако отива в по-малък град или на село, където е по-чисто и зелено.

Това е първата полза. Втората е, че пред него ще се разкрие нов свят, ще научи нови неща, ще контактува с нови хора.

Поверявате детето на най-близките си, на които имате пълно доверие. Сигурно е, че те ще са по-всеотдайни отколкото наета за лятото гледачка или госпожи в лятна забавачка. Бабата и дядото не просто се грижат за внучето, а го обграждат с любов. Поколенията се опознават и сближават, което е безценно.

След като сте се преборили с угризенията си, че „захвърляте“ наследника, е време да подготвите двете страни.

Обяснете на детето къде отива и какво ще прави там. Представете това като приключение. В никакъв случай не изричайте нищо от сорта на“ Нали няма да ти е мъчно за мама и тате“ или „Нали няма да плачеш за нас“. Ако добре познава баба и дядо, вероятно не се готви да рони сълзи за родителите си, не му давайте идеи.

Ако обаче баба, дядо и внуче не се виждат много често, трябва да им осигурите възможност да свикнат във ваше присъствие. Вие заведете детето на новото място и останете там поне два дни заедно, докато се опознаят. Така синът или дъщеря ви няма да се почувстват изоставени.

Не се притеснявайте -хлапетата психически се адаптират много лесно, когато са обградени с обич. А с баба и дядо е точно така. Естествено, задължително е да говорите веднъж на ден по телефона или скайпа. Добре е и да посещавате малкото дете веднъж седмично, а по-голямото – на две седмици.

Контактът дистанционно и на живо е важен по още една причина – за да контролирате, да си го кажем направо. Баба и дядо също трябва да бъдат подготвени за отглеждането на внучето. В смисъл – запознати с начина, по който вие очаквате да се държат с него. Защото%един от потенциалните проблеми на иначе идиличната лятна ваканция може да е разминаването на вашите възпитателни възгледи с тези на родителите ви. Макар че става дума за сравнително кратко време, не е правилно детето да получава противоречиви сигнали какво е позволено и какво не.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар