Всичко за бала: 3 метода за перфектна усмивка

Сега е моментът да си подарите красива усмивка за бала. С фасети това се постига за седмица. Брекетите и прозрачните шини изискват много повече време, но са модерни и ще стоят като ефект, не като дефект, съветва абитуриентите в последния си брой сп. „Всичко за жената”.

Фасетите изискват правилна захапка

Най-бързата корекция на леко криви, потъмнели или пожълтели зъби, става с фасети. Стоматологът Надежда Буйкова пояснява, е фасетата е тънка порцеланова люспичка, оято се залепва само върху външната, видима част. С нея се коригират неправилно разположени зъби или оцветявания, които не могат да бъдат третирани с избелващи системи. За да се поставят фасети, се изисква правилна захапка.

Брекетите и прозрачните шини идеално подреждат зъбите

След модата на брекетите хит сега са прозрачни те шини. Инвизалайн (invisalign) е американският им вариант, а ортокапс е европейският. Д-р Надежда Буйкова казва, че брекетите са предназ­начени 3а всякакви деформации в захапката. Те се залепват поотделно за всеки зъб и не се свалят до края на лечението, което при тежки случаи може да продължи и две години. Прозрачните шини почти не се забелязват и позволяват на пациента да ги сваля и слага сам, което е и плюс, и минус, ако не е отговорен и не ги носи между 20-22 часа в денонощието. Поставят се около 10 шини, които се сменят на всеки 3 седмици. Докато брекетите се залепват при първото посещение и по време на лечението се сменят само дигите, които минават през тях. Прозрачните шини са за по-леки случаи, не са подходящи за проблемна захапка и се носят най-много година.

Всичко за бала: Момичета, да си направим домашно спа!

Нова система за изправяне на зъбите със прозрачни шини.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар