Тийнейджърът има шофьорска книжка и иска да кара кола: съвети и тактики за справяне

Наследникът ви е на 18, има книжка и иска да кара сам


Страшничко е, но по-добре да участвате в подготовката и да се уверите кога той може да шофира без помощник в автомобила. Ако самият вие не сте шофьор или лесно си изпускате нервите, помолете някой близък да потренира с него.

Основното, което трябва да спазвате, за да помогнете на детето си да стане добър шофьор, е правилникът за движение. Вече е малко късничко, ако цял живот ви е гледало как нарушавате закона и правите компромиси със сигурността си, но поне сега станете образцови.

Обяснете на тийна, че шофьорската книжка е само началото и е добре да попътувате заедно, преди да тръгне сам с автомобила. Той ще се гордее да ви покаже какво е научил на курсовете някъде на терен без много движение. Проверете как се справя с паркирането. Дайте съвети, ако има проблеми и потренирайте. След това го пробвайте как кара извън населено място. Чак тогава влезте в градското движение. Може да е нощем, когато трафикът не е много оживен. Пък и карането на фарове също иска опит.

Изключително важна за всеки шофьор е увереността в собствените му възможности. Тя ще бъде постигната с опита. Дори да ви се иска да изкрещите някой път, докато синът или дъщеря ви карат, не го правете. Бъдете внимателни със забележките. В противен случай тийнът няма да иска да пътува заедно с вас, ще предпочете компанията на някой приятел. Заповядайте си търпение, повтаряйте си, че целта е той да добие опит и вие да се убедите, че спазва правилата и че има добри рефлекси зад волана. Не забравяйте, че е проявил добра воля, като се е съгласил да бъдете с него, докато шофира. След като вече има книжка, можеше да тръгне и сам я със семейната кола, без да пита, я с автомобила на приятел.

За него най-добрата награда ще бъде да го молите да ви закара тук или там. В началото ще трябва да ви чака, но постепенно ще усетите, че може да го пуснете да се върне сам.

Не бавете много топката. Когато покаже, че знае, може и е разумен, оставете го да кара сам. Нали затова е взел книжка.

Ако избирате кола за него, не мислете, че по-малко мощен автомобил е за предпочитане, за да не вдига висока скорост. Той трябва да е научен коя скорост е позволена и разумна, независимо какъв автомобил кара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар