Капаните на семейния живот – ето какво трябва да знае всяка двойка!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Съвместният живот е изтъкан от щастливи моменти и… мигове на недоразумения. Как да се наслаждаваме на първите и да избягваме вторите?

Няма нищо по-важно от моментите, в които животът ни дарява нещо хубаво – раждането на децата ни, отпуските, повишението в службата… Тогава ни се струва, че щастието се е настанило завинаги в живота ни и семеен животси мислим, че е достатъчно да му се радваме. Но е хубаво да бъдем бдителни. Защо? Защото в тези на пръв поглед щастливи моменти нашата връзка може да бъде разклатена от промяната.

Трябва да намерим ново равновесие, а това изисква много разговори, търсене на взаимно разбиране и компромиси. Не става дума да бъдем непрекъснато нащрек (би било ужасно), но съжителството все пак заслужава да му се посвещава много внимание по всяко време.

Почивката

Всяка година очакваме с нетърпение лятната почивка и сме щастливи, че най-после ще бъдем с партньора (и децата си), без да се съобразяваме с работата или да мислим за времето.

Защо трябва да сме бдителни?

През отпуската сме заедно през целия ден и понякога може да почувстваме присъствието на другия като бреме. Обмислете предварително как ще разпределяте времето… Ако сте обаче на къмпинг, където няма удобства като вкъщи, вместо да си починете, работите повече отколкото у дома. Разочаровани, вие се сърдите на партньора си.

Как да избягваме клопките?

Разберете се още преди да потеглите – вие, вашият партньор и децата ще си разпределяте задачите.

Включете и децата според възрастта им. Направете списъци със задачите на всеки по отделно и ги залепете на видно място – така ще можете винаги да им ги напомняте.

Раждането на дете

Едва ли има по-вълнуващ момент от появата на мечтаното дете. Вълна от емоции залива и двамата.
Защо трябва да сме бдителни?

Появата на дете разклаща равновесието на партньорството. Постепенно мъничето минава на преден план, особено за майката. Новите отговорности създават напрежения, към които се прибавя липсата на сън заради нощното будене на бебето. Уморени, напрегнати, съвсем естествено е помежду ви да избухват скандали.

Как да избягваме клопките?

Едно дете променя живота. Отначало настъпва смущение. Важно е да се обсъжда това, което изпитва всеки. Разговорът ще ви помогне да запазите контакта помежду си.

Ваши близки изживяват красива любов

Приятелката ви, сестра ви или братовчедка ви срещат любовта. Когато са заедно, се държат за ръка, прегръщат се и непрекъснато се целуват. С две думи, те са самата страст…

Защо трябва да сме бдителни?

Като ги гледате колко са щастливи, се радвате, но усещате, че сърцето ви се свива. Припомняте си как сте били с вашия партньор в началото на връзката ви. Някои могат да се почувстват изкусени от изневярата.

Как да избягваме клопките?

Кажете си, че подобна страст няма да трае дълго. Ала какво ви пречи да използвате примера на приятелите ви, които са във вихъра на любовта, за да бъдете също така внимателни и нежни един към друг?

Повишение в службата

Чувствате се горди да съобщите на близките си, пък и нали цялото семейство ще се възползва от повишението на заплатата ви.

Защо трябва да сме бдителни?

Обикновено повишението, особено в началото, е придружено от стрес, умора и липса на време за семейството. Когато жената получи повишение, съществува опасност партньорът й да го изживее доста болезнено, пише „Жуpнaл“. Може да отправи упреци, като „не може повече да се ядат претоплени замразени храни“. И ето че вратата към разправиите се отваря!

Как да избягваме клопките?

Ако вашият партньор започне да се дразни, споменете му възможностите, които допълнителният доход ще ви даде. Кажете му колко сте мотивирани от новата работа, но за вас няма по-важно нещо от него и децата ви. Пък и след като навлезете в новостите, ще бъдете по-разтоварени. Дотогава той ще може да прекарва повече време с децата си, а това е толкова хубаво!

Покупката на къща или апартамент

Винаги е много вълнуващо да се промени жилището, особено когато се отива на по-широко, по-спокойно и по-уютно място.

Защо трябва да сме бдителни?

Преместването е свързано със стрес заради смяната на навиците – напускате обичайното място, познатите ви продавачи в квартала, децата сменят училище… През това време сте напрегнати и това е повод за търкания в семейството.

Как да избягваме клопките?

Трудно е да се избяга от носталгията, но нищо не пречи да я превърнете в свой съюзник – разглеждането на детските рисунки и старите снимки може да предизвика и чувство на удовлетворение. Ако партньорът ви изглежда малко мрачен, не си мислете, че ви е сърдит за нещо. Възможно е и той да изпитва смущение от промяната като вас. Поддържайте се взаимно!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар