Пубертетът мрази излишни съвети: как да спечелите доверието на вашия юноша

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Той ще променя настроенията си – днес може да смята обекта на любовта си за най-прекрасното създание на света, а утре да го мрази

Не сменяйте позицията си според неговата. Запазете неутралитет. Вашата работа е да окажете подкрепа.

Истината е, че каквото и да правите около вашия тийнейджър, го дразните. Понеже сте му родители, или му изглеждате като динозаври, неразбиращи нищо от модерния свят, или ви смята за прекалено сурови и несправедливи с него, или и двете. Т.е. всеки ваш съвет по-скоро ще бъде посрещнат на нож. Но това не бива да ви отказва да опитвате.

Има трик, с който ще си спечелите известно уважение. Интересувайте се от нещата, които го вълнуват. Ако той е луд по баскетбол, научете повече за този спорт. Ако тя харесва манта комикси, образовайте се и вие.

Разбира се, не бива да се правите на тийнейджър, защото тази преструвка дразни тийновете още повече. Но като сте „в час“ с техните мании, те по-лесно ще преглъщат вашите съвети и напътствия – няма да им звучат като дадени от човек, който живее в миналия век.

Тонът е от съществено значение. Тийнейджърите вече се чувстват големи и не понасят да бъдат поучавани като малки деца. Опитайте да говорите с тях като с равни. Така неусетно любовната тъга ще избледнее и детето ви ще продължи с няколко урока по-мъдро.

Постоянното повтаряне на едно и също намалява неговото значение. Недейте да звучите като грамофонна плоча. И винаги обяснявайте подробно защо препоръчвате това или онова. Ако съветът ви не се приеме, следващия път го представете по друг начин.

Позволявайте на детето си също да ви съветва, пише „Всичко за семейството“. Не подценявайте препоръките му – то може да ви подскаже умно каква нова прическа ще ви отива и дори какво да кажете на шефа си в стресова ситуация.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар