Ако е ревност, нека е здравословна!

алкогард промоция

Не любовта, а ревността е сляпа, казва поетът Лорънс Дърел


Съвсем прав е, но малко ревност е здравословна. Хубаво е да знаеш, че някой се страхува да не те изгуби. Както при всички отрови обаче, въпросът е в дозата. Точната може да освежи връзката, прекалената – да я закопае.

На бар сте с партньора си. Една жена от съседната маса откровено го зяпа. Толкова откровено, че няма как да не забележите. (Той впрочем също го забелязва. Хич не му вярвайте, ако твърди обратното.) Веднага ви обзема едно специфично усещане на възбуда. Може да се подразните и да изпитате ревност. Може пък и само да се зарадвате, че някоя друга оценява високо вашия личен избор.

Каквото и да чувствате, не го показвайте бурно. Ревността може да играе роля на стимул във вашата връзка, но само ако я владеете, така че да работи за вас.

Недвусмислено и ловко покажете две неща едновременно.

Дайте на любимия да разбере, че за вас той е най-привлекателният в цялото заведение. Нищо чудно, че други жени заглеждат този готин мъж. Но той вече е направил своя избор и това сте вие. Защото вие сте готина жена, със самочувствие, забавна, очарователна, гальовна. Веднага докажете, че сте точно такава. Ще го забележи и той, и оная хищница от съседната маса.

По този начин дозата ревност ще бъде точно здравословна: дразните се, че другите жени го заглеждат, ама ги разбирате – нали той е най-прекрасният, обаче няма да го отстъпите на никоя за нищо на света, понеже го обичате и понеже сте напълно достойна за него.

Защо ви е тази демонстрация? Ами защото ревността се появява обикновено там, където витае несигурност във връзката. Дори да се притеснявате, че заради отличния външен вид на партньора ви жените винаги го свалят, най-глупавото е да изда-дете ниско самочувствие. Ако смятате, че не сте достатъчно добра за него, самомотивирайте се за промяна – сменете прическата, отслабнете, започнете да се обличате по-стилно, кандидатствайте за нова работа. Накратко, опитайте да поправите онова, заради което ви се струва, че не сте на нивото на любимия. Това е единственият начин да не се чувствате застрашени от всяка жена наоколо. В противен случай вероятно не проявявате здравословна доза ревност, а онази, която независимо дали е със или без основание, съсипва връзката.

След като в бара сте показали „Оценявам, че жените те харесват, но ти си мой, не те давам“, може вкъщи да проверите дали той се е поласкал
и от какво по-точно – главно от интереса към себе си или повече от вашата реакция. Не че ви пука от конкретния случай – нали се е прибрал с вас, а не с онази. Но е разумно все пак да научите доколко се впечатлява от томителни погледи. В цялата тази операция отново добре премерете в микса дозите си ревност, гордост, доверие и собственическо чувство, пише „Всичко за семейството“. Не бива да си изпуснете нервите, които в бара сдържахте, и да направите скандал примерно, че той също е зяпал насам-натам.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар