Как да предпазим тийнейджъра от лоши приятели?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Когато децата влязат в тийнейджърството, повече отвсякога искат да опознаят света отвъд границите, които поставя семейството им


И нерядко стават жертва на лоши влияния. Най-добрият начин да разберете това навреме е поддържате близост с детето си – интересувайте се от неговата музика, от игрите на компютъра му, от проблемите с приятелите му.

Ако забележите, че синът или дъщеря ви попадат в неподходяща компания, най-важното е максимално спокойно и с разумни доводи да обяснявате защо се тревожите. В никакъв случай не обиждайте приятелите им. Това ще ги накара да ги защитават и да се отчуждят от вас. Забраната да се виждат с този или с онзи също не работи, защото прави въпросната връзка още по-ценна за тийнейджъра.

Постъпете хитро – поканете новите приятели у дома. Естествено, ще обещаете да ги оставите сами, след като приготвите всичко. Преди да излезете, се позамотайте малко, за да ги видите. Може пък да це се окажат толкова лоши, колкото сте си представяли. С разрешението за купон на ваш терен поемате риск, но ако те се държат зле, къщата е в плачевно състояние и тийнът трябва да оправя пораженията, може би няма да иска вече да са му приятели.

Опитайте неусетно да вкарвате вашия тийнейджър в друга среда. Предложете му нови занимания, които му харесват, срещайте се по-често с приятелски семейства, които имат деца на неговата възраст. Изкарвайте колкото може повече време с него, като правите онова, което той харесва. Може да заминете някъде през някоя от по- дългите ваканции, пише „Всичко за семейството“. Целта ви е да го разсеете от новите влияния, да го отдалечите от новите приятели и да му покажете, че животът без тях може да бъде много приятен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар