Дали да предприемете сериозна промяна в кариерата си? Ето важните съвети!

Според статистически данни за съвременния средностатистически човек не е необичайно да смени работата си седем, че и повече пъти.

Кариерата

И все пак, има още въпроси, на които е добре да си отговорите, преди да приемете по-сериозна кариерна промяна.


Оценете шансовете си!

Имате желание за нова работа, чувствате се готови дори за по-сериозна кариерна промяна, но някак не можете да стигнете до идея с какво друго нещо, различно от досегашните ви професионални занимания, можете да се захванете. Първата стъпка е да направите интернет проучване. Влезте в сайтове за търсене и предлагане на работа и вижте за какви длъжности се търсят кандидати. Запишете си изискванията към кандидатите за всяко предложение, което ви „хваща окото“. След това прегледайте списъка, за да прецените кои от уменията в него вече притежавате. Например, ако сте работили досега като учител, то вие най-вероятно знаете доста за това как да мотивирате околните. Или сте били заети в продажбите на дребно досега? Тогава може би имате доста ценни впечатления и знания за това какво хората казват, че искат, и какво действително купуват, в крайна сметка. Отгледали сте голямо семейство? Едва ли бихте се справили с това, без да придобиете организационни умения, както и такива за решаване на проблеми и справяне с конфликтни ситуации. Много е вероятно и да сте се научили да убеждавате ефективно околните. След като установите кои длъжности, налични в момента на пазара на труда, отговарят на вашата квалификация, ще добиете по-ясни представи за това с какво бихте могли да се занимавате занапред и определено ще поемете по-уверени към реализирането на промяната.

Просто го направете!

Не се колебайте – бъдете активни! Опитайте да намерите своето място в областта, върху която сте се спрели. Като за начало, опитайте да се запознаете или помислете дали вече не познавате такива хора, които са на това професионално поприще. Разпитайте ги за спецификата на работата, предложете им услугите си, ако е възможно, потърсете подходящ стаж. Важно е да сте любознателни, да демонстрирате желание да учите и да се развивате и да влагате страст в новите си начинания – тези неща често биват оценявани дори по-високо от конкретни знания и умения.

Имате 2 големи плюса

В сравнение с по-младите хора, които са в началото на своя професионален път, no-зрелите хора обикновено имат два плюса: достатъчно добре обмислена причина да направят кариерна промяна, което, описано в мотивационното писмо, е предимство, и освен това – хората с повече професионален стаж често са и по-гъвкави, защото са се сблъсквали с много и най-разнообразни предизвикателства, което е добре също да изтъкнете при кандидатстване за нова работа.

Начертайте план за успех

Успехът няма да дойде сам, важно е да работите за него целенасочено и стъпка по стъпка. Например един ден отделете малко време да актуализирате ключовите думи в CV-то си, така че да звучи адекватно на съвременните изисквания. След това, друг ден, направете проучване какви евентуални курсове и обучения ще са ви от полза и т.н. Имате доста неща за вършене, преди да направите промяната, и колкото повече време и усилия посветите на подготовката й, толкова по-добър ще е крайният резултат.

 

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар