Тежките заболявания идват от онова, което е почувствала душата

Има болести, към които имаме склонност по рождение

Но дали ще се разболеем, или не, зависи от възпитанието, а и от бъдещия ни начин на живот. В този смисъл. примерът, описан от Фройд, е много ярък. Принципите, по които живее това семейство, пречат на някакво качество на личността да се вкорени истински в душата на девойката. И ето резултата: тя се оказва „между два стола”, а това, както е известно, никога не свършва добре.

Днес не само православните психолози, но и повечето медици признават, че такива болести като астма, язва на дванадесетопръстника и дори алергията са следствие на вътрешното „седене на човека между два стола”. От една страна, той се придържа към принципи, които смята за свои, но в действителност те не са достатъчно твърди. От друга – изпитва желания, противоречащи на тези принципи, които иска да удовлетвори, макар че му причиняват болка. Излиза, че принципните хора са не само по-уверени, а следователно и по-успели в живота, но и по-здрави.

Не извършвайте постъпки, от които душата ви ще страда. Все още никой не е изчислил всички алгоритми, по които нашата душа влияе на тялото. Разбира се, някои неща са очевидни дори в ежедневието: например никога няма да протегнем ръка към храна, от която „ни се повдига”. Точно по същия начин се чувстваме и по отношение на някои, дори познати, хора. Но религиозната истина свидетелства, че връзката между душата и тялото е всеобемна. И всъщност усещаме света с душата си, реагираща на околния свят с помощта на мозъка. Това твърдение намира в последно време потвърждения дори в ортодоксалната медицина. Все повече от нашите заболявания идват от онова, което е почувствала душата. Затова, причините и за повечето тежки заболявания трябва да се търсят не във физиологията, а в психиката. А тази дума, произлязла от гръцкото „психо”, се превежда като „душа“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар