Супер съвети за копринена кожа и омаен поглед

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Доказано е, че първото нещо в лицето, което приковава погледа, това са очите. Те привличат 40% от нашето внимание, като на второ място остава устата – с 26% магнетичност, а на трето е носът – с 21%. Ето защо гримът на очите е от изключителна важност, още повече като знаем, че именно тази зона издава възрастта при 50% от случаите.

Внимание: чувствителна зона!

омаен поглед

Омаен поглед

Околоочният контур е най- чувствителното място от лицето ни. Тук кожата е много фина. Общо 0.5 мм е дебел повърхностният слой – епидермисът, и по-долният – дермата около очите. В останалата част на лицето ни тяхната средна плътност достига около 2 мм. При очите мастните жлези са по-малобройни, а хидролипидният слой е най-тънък.

Поради това околочният контур губи овлажняването си, което води до появата на бръчки. Тъй като тъканта тук е минимална, резервоарите от енергия и хранителни съставки са ограничени.

Кожата на клепачите лесно губи еластичността си, тъй като плътността на колагеновите фибри е малка, а те подсигуряват младостта и свежестта на епидермиса. Да не забравяме, че 22 мускула отговарят за красивия вид на очите ни, които мигат по 15 000 до 20 000 пъти на ден.

Издава лоши привички

Върху очите се запечатват лошите навици, които ни загрозяват и състаряват. UV-лъчите водят след себе си появата на бръчици, от недоспиването пък клепачите ни подпухват, умората създава торбички и сиви кръгове под долния клепач. Лошата микроциркулация зачервява очите, а при някои хора засилената пигментация в тази зона придава уморен вид, дори да сте отпочинали.

Всеки знае, че алкохолът прави капилярите по-изпъкнали, а димът от цигарите помътнява погледа. Ето защо не бива да лишавате очите от сън. Но и многото залежаване не ни разкрасява. Тогава лимфата се задържа и кара клепачите да подпухнат.

Необходима грижа

Първото нещо, което трябва да направите още през пролетта е да носите слънчеви очила със защитни стъкла 3 или 4. Хидратирайте зоната с подходящ крем за околоочния контур, който да съдържа слънцезащита, да е с добра покривност и да не отежнява кожата.

За облекчаване на подутите очи – изберете гел с лека текстура и с леки движения го нанесете от вътре навън, следвайки траекторията на лимфатата, за да се получи ефектът на изпомпването.

При уморени очи – нанесете подхранващ околоочен крем и с трите пръста – показалец, среден и безименен, направете акупресура,пише“Журнaл“. С леко акцентирано натискане ще помогнете за ефикасното проникване на крема в тъканта и за освежаване на погледа.

При тъмни кръгове – сложете крем за блясък и преди да го нанесете в околоочната зона, направете следното движение – сложете показалеца в края на вътрешния ъгъл на окото и леко масажирайте. Така ще стимулирате циркулацията.

За леко почистване на грима – сложете малко мицеларна или термална вода на тампона, преди да го импрегнирате с лосион за разгримиране. Сложете памучето да постои малко върху затворените очи и да поеме, след което го плъзнете надолу по посока на миглите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар