С какви аксесоари да съчетаем официалния тоалет?

Ясно е, че официалният тоалет изисква и по-специални аксесоари – например кокетна малка чантичка и обувки на висок ток. Преди дизайнерите съветваха да бъдат в един цвят и, по възможност, в подходящ нюанс. Сега спокойно бихте могли да комбинирате малка черна рокля с ярко червени обувки и синя чанта. Или да обуете сексапилни ботуши на тънък висок ток с дължина до коляното към дантелена къса рокля. Разбира се, голямата чанта тип „пазарска торба“ не е най-удачният избор при официален повод, независимо от вида и мястото на партито. Добре е aksesoariда заложите на малко по-елегантен модел. Също така обувките могат да са и на по-нисък ток, стига да изглеждат елегантно.

Подчертайте талията

Ако тя е тънка като на оса или се доближава до това определение, изобщо не се колебайте да добавите широк колан. Това е един от най-актуалните аксесоари, особено като добавка към официален тоалет. Коланът е широк, тип пояс. При по-специалните поводи обаче трябва да изберете не обикновен кожен модел в стандартен цвят, а нещо по-бляскаво – в сребърно, златно или бронзово. При подобен колан е важно да съчетаете добре с цвета на дрехата. Сребърното например няма да стои красиво върху дреха в топли цветове, но пък ще се открои върху рокля в синьо-зелено, пише сп. „Журнал за жената“.

Аристократични кожи

Става дума за подвижните яки и шалове от кожи с дълъг косъм (без значение дали са изкуствени или естествени). Те ще придадат аристократична визия на тоалета. Особено, ако ги комбинирате с елегантни дълги до лакътя ръкавици. Кожена яка или шал може да добавите дори към костюма от блуза и пола до коляното. Единственото условие, което трябва да спазвате е да съобразите със силуета на тоалета. При твърде обемен модел (на роклята или блузата) такава космата яка няма да стои добре. Но при линия, която следва извивките на тялото, е идеалното допълнение.

Цвете в косите

То не е обикновеното декоративно цвете от плат, каквито се носеха през летните месеци. За празничния тоалет цветето в косите е допълнено от пера и воали, и много наподобява екстравагантните шапки на дамите от висшето общество на Великобритания. Когато е за празничен повод, такъв аксесоар в косите може да използвате почти за всеки тоалет – дори и за елегантния костюм с панталон. Но трябва да го съобразите с цвета на дрехата. Най-добре е да бъдат в един тон или в много близък нюанс.

Лебедова шия

Не я забравяйте, но и не прекалявайте с бижутата. По-добре използвайте едно, но да бъде на място, отколкото да се отрупате с дузина – кое от кое с повече карати и блясък. Предлагаме ви две интересни идеи, които ще променят със замах и най-обикновената рокля. Ако тя е черна, с дълъг ръкав и без деколте, може да добавите масивно бижу с изкуствени камъни, което да превърне тоалета в празничен. А към роклята с гол гръб прибавете много дълъг ефирен шал, увит един път около врата и преметнат назад.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар