5 неща, които не знаеш за целуването

„Целувков“ шпионаж
Мъжете предпочитат да се целуват с отворена уста и са почитатели на дълбоката целув­ка. Според учени от университе­та Олбъни причината е биоло­гична – мъжете подсъзнателно могат да установят нивото на естроген, тоест да знаят дали си в овулация и си фертилна.

Тестостеронова инжекция
Друг мъжки ход (макар едва ли много мъже са наясно, че го правят), заради който силният пол предпочита дълбоките целувки, е предаването на тестостерон с помощта на слюнката. Така и в теб нивата на тестостерон се покачват, което означава, че би трябвало да имаш повишено желание за секс. Подло, нали?

Правилото на 10-те
Двойките, които се целуват за поне 10 секунди всеки ден, без това да води до секс, са 8 пъти по-малко депресирани и отчуждени от тези, които се целуват единствено преди да си легнат заедно.

Запечатано с X
Ако си се чудила откъде идва това, че в кореспонденцията X означава целувка, ето отговора. В годините, в които малко хора са можели да пишат, те са поставяли X на всяко място, където е бил нужен техният подпис, след което са целували този „подпис“.

Ескимоската целувка
Сигурно си чувала популярното вярване, че ескимосите не се целуват, а потъркват носовете си един в друг. Този традиционен ескимоски поздрав се нарича куник и всъщност представлява докосване с носа и горната устна до бузата или челото на близък човек. Противно на вярването, ескимосите не се поздравяват така, за да избегнат замръзването на устните си. Просто в този поздрав няма и грам еротика и всъщност се практикува между близки хора и в семейството.

 

 

А не може ли първо малко да се поцелуваме?
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар