Ето защо не трябва да съхранявате хляба в хладилника!

Правилата за съхранение са различни за зеленчуците, плодовете и хляба, но общата цел е да ги запазим свежи и безопасни за здравето ни. Ето как да го постигнем с някои от най-употребяваните продукти.

Хляб

хляб хладилник

Съхранявайте хляба в хартиен плик и в дървена кутия за хляб

Къде? Сложете го в хартиен плик и в дървена кутия за хляб.

Защо? В хладилника хлябът ще стане негоден за ядене четири пъти по-бързо, отколкото при съхранение на стайна температура.

Важно е да знаете: Хлябът в пластмасова кутия остава мек задълго, но в нея се образува влага, която провокира развитието на плесени.

Картофи

Къде? В прохладно, сухо, тъмно място, наредени в щайга в килера например. Ако сте ги купили в мрежа, може да ги оставите в нея, но ако са в полиетиленов плик, непременно ги извадете.

Защо? Картофите, оставени на светло, позеленяват. Ниските температури могат да променят вкуса им, пише „Журнал“. В мрежа „дишат“, докато в полиетиленов плик ще се задушат и развалят бързо.

Важно е да знаете: Картофите попиват лесно чужди миризми, затова не бива да ги държите заедно с кромид или чеснов лук.

Ябълки

Къде? Наредете ги във фруктиера и ги оставете на стайна температура там, където няма да ги огрява директна слънчева светлина. Не ги слагайте в хладилника.

Защо? При ниски температури концентрацията на полифеноли в кората на ябълките намалява и така губим ценни антиоксиданти, които се грижат за здравето ни.

Важно е да знаете: Трябва редовно да проверявате ябълките и ако откриете появата на тъмни петна по някоя от тях, веднага да я отстраните, защото ще зарази бързо останалите плодове във фруктиерата.

Гъби

Къде? Сложете ги в хартиен плик и ги оставете в хладилника.

Защо? Хартиеният плик поема влагата, която се изпарява от гъбите, докато полиетиленовият ще ги запари, ще потъмнеят и загният бързо и лесно.

Важно е да знаете: Гъбите приемат външни аромати като попивателни, затова не ги съхранявайте близо до продукти с остра миризма.

Домати

Къде? На кухненския плот, при стайна температура, далеч от слънчеви лъчи.

Защо? В хладилника доматите губят бързо апетитния си аромат.

Важно е да знаете: При съхранението си те отделят етилен (който ускорява зреенето), така че ако около доматите наредите недоузрели плодове, те ще станат готови за консумация по-бързо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар