Ако сте нов в блока: няколко правила за спокоен живот със съседите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Поговорката „Какво-то повикало, такова се обадило“ важи в пълна сила за съседските взаимоотношения

sysedi

Когато се спречкате със случаен човек на улицата, може да си покрещите, а после всеки ще тръгне по пътя си. Със съседите е по-сложно даже отколкото с родата – с нея може да не се срещате, но съседите виждате, чувате или чувствате всеки ден. Неприятно е да сте скарани и да се разминавате с навъсени погледи. Още по-неприятно е съсед да ви прави напук, като шумно пробива дупки или надува музика посред нощ.

Не че е невъзможно това да се случва и когато с нищо не сте го предизвикали, но все пак е по-сигурно, че ще имате нормални отношения, ако вие проявявате уважение и добронамереност. Когато поздравявате при среща, ще ви отвръщат. Щом вие не проветрявате кухнята от миризмата на чеснова манджа към стълбище вместо през прозореца, може пък и съседката да спре. Когато направите услуга на комшията, вероятно и той ще ви направи, щом го помолите.

Поговорката, че добрият съсед е по-скъп от брат, също важи с пълна сила. Най-малкото, защото с комшията живеете врата до врата и в критична ситуация той физически е по-близо отколкото брат ви.

Основите на добрите отношения се наливат още щом отидете на живеете на ново място. Чудесно е, ако попаднете в блок или на улица, където хората са си направили общност и се грижат да живеят в приятна среда, като я поддържат и чистят. Вероятно в началото ще гледат леко резервирано на вас и семейството ви, но с усмивка и добро възпитание ще минете „изпита“.

Редно е да се представите първо вие. Не е нужно да обиколите всички апартаменти с кутия шоколадови бонбони, но се запознайте поне със съседите на етажа, отгоре и отдолу, пише „Всичко за семейството“. Уведомете домоуправителя и закачете до входната врата лист, на който сте написали извиненията си, че ще вдигнете шум при ремонта на жилището и при преместването. Ще нацапате, но поемате ангажимент да почистите.

Веднага трябва да се осведомите какви такси от съкооператорите се събират и редовно да ги плащате. Най-сигурният начин да се скарате със съседите е да започнете да връщате касиера с обяснението, че точно сега нямате пари.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар