Как да се грижим правилно за лицето си през зимните месеци?

През зимата е много важно да осигурите на кожата сигурна защита срещу агресивните външни фактори.

Студът, влагата навън и сухият въздух вътре, вятърът, температурните амплитуди (при излизане от топло помещение на открито и обратно) плюс замърсената градска среда неминуемо оказват негативно влияние и

лице

През зимата кожата бързо губи влага

се отразяват на добрия вид на кожата.

Ако не се вземат навреме мерки, може да се стигне и до по-сериозни раздразнения, които ще имат нужда от по-дълъг период за възстановяване. Ето какво трябва да знаете, за да защитите кожата на лицето от студа през зимата.

Как да познаем, че има проблем?

Това не е трудно. В студеното време незащитената кожа на лицето (а тя няма как да бъде скрита под дрехи, за разлика от тази на тялото) се дехидратира много бързо. В резултат я усещате суха, опъната, щипеща. Колкото повече намалява степента на хидратация, толкова повече намалява нейната воднолипидна защита. В най-тежките случаи кожата загрубява, нацепва се на места и дори може да доведе до образуването на рани.

Недостатъчното хидратиране и подхранване или неправилно избраните козметични продукти могат да обострят нейното състояние. Тоест вие нанасяте крем и смятате, че сте предпазили кожата си от студа, но отново се стига до раздразнения по повърхността й.

Това означава, че или не сте нанесли достатъчно количество, или просто не използвате правилния за сезона крем. Имайте предвид, че при хронична дехидратация се увеличава рискът от поява на бръчки и фини линии, загуба на еластичност, тонус и блясък.

Какво да изберем?

Зимните месеци повишават чувствителността дори на толерантната кожа, която обичайно няма проблеми.

От друга страна, кожата бързо губи влага и става видимо по-суха, зачервява се. Най-подходящият крем за лицето в този сезон трябва да удолетворява всички тези нужди, тоест възстановява хидратацията, да подхранва, да успокоява, да защитава от по-суровите атмосферни условия и да регенерира уязвимата кожа, пише „Здравен журнал“. Той трябва да бъде едновременно богат, по-плътен, хидратиращ и да има успокояващ ефект.

Продуктите от лятото не са подходящи, тъй като са на водна основа, докато тези за зимата са на базата на различни масла. Именно благодарение на тях се възстановява нарушената защитна бариера на повърхностния слой.

Най-добър ефект има, когато кремът се поставя на чисто и подсушено лице. Така най-пълно се усвоява от кожата. Не подценявайте слънчевите лъчи през зимата – те могат да бъдат опасни, нищо че обикновено свързваме тяхното вредно действие с лятото и плажа. Затова е добре кремът за лице да има и SPF фактор.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар